Primary tabs

Joe Magnarelli

Joe Magnarelli neix a Syracuse però es trasllada a Nova York a mitjans dels anys vuitanta. Ben aviat comença a ser una figura activa en l’ambient jazzístic de la ciutat i no triga gens a formar part dels grups de dos grans del gènere com Jack McDuff i Lionel Hampton. El seu  talent com trompetista suposa que músics de gran prestigi demandin la seva col.laboració i, com no podia ser d’altra manera, no triga a iniciar carrera com a líder.

El seu estil, directe i complet, una visió global de la música i la tremenda capacitat de comunicar del so de la seva trompeta, el converteixen en un músic complet i ideal per moure’s magistralment en diferents contextos. A principis del present segle alterna el treball en solitari amb el lloc de trompetista al grup del percussionista llatí Ray Barretto i, poc després, el seu disc Time Was, Time Is logra ser nominat als premis Grammy.

Treballa i fa gires regulars amb la prestigiosa orquestra novaiorquesa Vanguard Orchestra, una formació amb seu al mític club Village Vanguard del Greewich Village. Algunss dels músics amb els que ha col.laborat són, entre tants altres, Jimmy Cobb, Jon Hendricks, John Pizzarelli, Tom Harrell, Daddo Moroni o Aretha Franklin.

Alhora és professor de la Julliard School Of Music i de la Universitat de Rutgers. Com a estudiant fou alumne de James Moody i Sal Arnico.