Skip to main content

25 FESTIVAL DE JAZZ TERRASSA

Arriba una nova edició del Festival de Jazz Terrassa. Y ja en són 25! Des del 7 de març i fins el 2 d'abril podreu escoltar prop de 275 artistes a algun dels diversos escenaris del certamen, que comptarà amb 42 concerts, 19 dels quals seran gratuïts. Estem segurs que el Festival tornarà a superar-se, doncs hem apostat per la qualitat musical d'una programació dirigida a tots els públics. Els noms de músics consagrats estaran al costat de figures emergents dins del panorama jazzístic, amb propostes que exploren nous horitzons del gènere.

El programa de concerts s'iniciarà el 7 de març amb la banda de jazz llatí Afro Blue, encarregada de l'obertura, a la qual seguiran artistes que es presenten per primera vegada al Festival com són el baixista Avishai Cohen, la pianista Myra Melford, la flautista Jamie Baum*, els organistes Gary Burtoni Melvin Rhyne, el trompetista Nils Petter Molvaeri els també noruecs Atomicamb el seu projecte de música improvisada. Vells amics retornen a Terrassa, alguns després de molts anys: John Scofield, Joachim Kühn, Dave Schnitter, Frank Foster, Dennis Rowland, Randy Brecker, Bill Evans, Chris Potter, Richard Galliano, Hiram Bullock, Dick Oattso Scott Hamilton tornen a casa el març. Com ho farà el mític saxofonista Johnny Griffinper a rebre el Jazzterrasman 2006en l'acte de cloenda.

Aquesta edició s'obre a nous escenaris. El Teatre Alegria acollirà la formació New Flamenco Reuniondel pianista Chano Domínguez, i la Pl. Ca N'Anglada amb el projecte de fusió Connexió Argan.

Els amants del Blues disfrutaran de valent amb la ja tradicional "Nit de Blues", protagonitzada pel bluesman Charlie Musselwhite, mentre que en al Pícnic·Jazz Vallparadís, esperem les actuacions d'Eric Sardinasi Ana Popovic, que es presenten amb noves i potents bandes.

El panorama nacional està molt ben representat per la música del trompetista David Pastori el seu Stringwords, un espectacle de simbiosi entre jazz i clàssica inspirat en la música de Clifford Brown i Charlie Parker. Noms com Víctor Uris, Vicente Espí, Joan Monné, Dave Pybus o la formació Terrassa Dixie Sextet, arriben amb nou disc sota el braç. Les bandes i orquestres com la Big Band Jazz Terrassa, La Vella Dixieland, La Locomotora Negrai La Barcelona Jazz Orquestrasón presents al nostre aniversari. Igualment us presentem una nova edició del JazzJove Non Stop dedicat als més joves.

En el seu 25 aniversari, el Festival compta amb un important augment de les activitats paral·leles. Exposicions, cicle de conferencies, un nou cicle de cine, la fira del disc o un stage de lindy hop seran també protagonistes.

Una edició més participativa i reforçada en les propostes populars i gratuïtes que, amb els concerts estel·lars a la Nova Jazz Cava, faran que Terrassa sigui, de nou, el centre de les mirades jazzístiques.

Bon Festival!


 
Imatges