Skip to main content
Bio
Nascut a Reus un 29 d'octubre de 1957, Ramon Quadrada va cursar estudis de violí i solfeig al Conservatori de la Diputació de Tarragona, fins que va començar a tocar la trompeta de manera autodidacta. A partir de 1983 va estudiar al Taller de Músics de Barcelona amb els trompetistes Michael Kaupa, Tony Lujan i Lluís Figuerola. Allà també va estudiar harmonia, arranjaments i composició amb Zè Eduardo i Daniel Roth i combos i improvisació amb Lluís Vidal. El 1987 va cursar estudis complementaris d'harmonia amb Àlvaro Is. Amb Taller de Músics va assistir a tots els seminaris internacionals de jazz i va rebre classes de Wallace Rooney, Jack Walrath, Cecil Bridgewater, Jimmy Owens, Billy Hart, Dave Liebman, Richie Beirach, Max Roach, Walter Bishop i Bill Dobbins, entre altres. El 1998 va cursar estudis complementaris d'harmonia, arranjaments i instrumentació amb Lluís Vergés.
Ramon Quadrada porta a terme també una important activitat docent com a professor de trompeta, combo-improvisació i harmonia al Taller de Músics de Barcelona, així com a l'Escola Virtèlia de Barcelona, al III Curs Musical d'Estiu d'Igualada, organitzat per l'Escola Municipal de Música d'Igualada, i com a professor d'improvisació aplicada a la música popular a l'Escola d'Estiu de Cultura Tradicional al 1997, organitzada per la Generalitat de Catalunya. Actualment és professor de l'escola Alois Haba, on imparteix l'assignatura 'Introducció i interpretació a la Big Band de Jazz'.
La seva dilatada experiència professional va des de grups comercials com Huapachà Combo, La Salseta del Poble Sec, Orquestra Plateria o Trup 69, fins a grups de Jazz com Be Bop Quintet i Sextet, Barcelona Hot Seven i Big Bands com la de Bellaterra, la de la Cava de Vic, la del Taller de Músics, la de Barcelona, Tarragona i la de Jazz Terrassa, passant per grups de Jazz Tradicional com Old Time Jazz Trio, Barcelona Jazz Antic o Pixie-Dixie. Lidera, a més, diverses formacions, entre elles Ramon Quadrada Trio i Quartet, Ramon Quadrada Dixie Sextet i Barcelona Hot Seven, i ha participat en les sintonies de programes com La Marató de TV3 i Bojos pel Ball, en els musicals 'T'odio amor meu', de Dagoll Dagom, i 'West Side Story'.
Ha enregistrat nombrosos treballs discogràfics amb diverses formacions, com ara 'Neptuno Blues', amb la Big Band del Taller de Músics, 'Don't git sassy', amb la Bellaterra Big Band, o 'Aura', amb el Big Ensemble del Taller de Músics i Agustí Fernández.
Cal destacar també que ha sigut president de l'Associació de Músics de Jazz de Catalunya des del 1997 fins al 2000, i director del seu butlletí informatiu entre 1995 i 2000. Quadrada ha format part també del jurat del premi 'Disc català de l'amy', de Ràdio 4 de RNE i ha estat membre de les comissions de treball del Pla Estratègic de la Cultura de l'Ajuntament de Barcelona entre 1997 i 2000.

Juliol 2003

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
Temporada Estable 14/15

La Locomotora Negra

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava