Skip to main content
Bio

Nascut a Oakland (Califòrnia) el 1953, Jon Faddis és un dels músics actius avui dia que millor pot exemplificar la gran diversitat del jazz, ja que conneix des de les seves arrels fins a les darreres innovacions del joves talents. Jon Faddis va començar a tocar la trompeta als vuit anys, inspirat per una aparició de Louis Armstrong a la televisió. Tot i que va formar part de diverses formacions de R&B durant la seva adolescència, la seva primera gran col.laboració va tenir lloc el 1971, quan va entrar a formar part de la banda de Lionel Hampton com a solista. El mateix any, Faddis va acceptar la invitació de Mel Lewis per participar en una de les sessions de la seva banda amb That Jones al Village Vanguard. Gràcies a aquesta aparició amb la That Jones-Mel Lewis Big Band, Faddis va entrar a formar-ne part quatre anys. Durant aquest periode, Jon va estudiar a la Manhattan School of Music, treballar amb Gil Evans, fer gires amb Charles Mingus i grabar amb Dizzy Gillespie i Oscar Peterson.

Jon Faddis ha treballat amb molts dels grans noms del jazz, com Roy Eldridge, Sarah Vaughan, Eubie Blake, Count Basie, Benny Carter, Freddie Hubbard, Art Blakey, Tony Williams i Herbie Hancock. Entre 1975 i 1982, va ser un dels més sol.licitats músics de jazz de l'escena de Nova York, participant en grabacions d'artistes tant dispars com The Rolling Stones, Duke Ellington, Aretha Franklin, Paul Simon, Frank Sinatra, Kool and the Gang o Quincy Jones. També va aparèixer a la banda sonora de la pel.lícula de Clint Eastwood The Gauntlet and Bird.

El 1982, Jon va formar la seva pròpia formació, que incloïa el saxofonista Greg Osby i el pianista James Williams. El 1984, va grabar en formació de quintet amb la direcció de McCoy Tyner i Jackie McLean. El 1987, Faddis va prendre un paper protagonista en l'organització de la cel.lebració del 70 aniversari de Dizzy Gillespie, que es va realitzar mitjançant una gira pels Estats Units i Europa, en la qual en va ser un dels trompetes solistes. El desembre de 1991, Jon Faddis va ser anomenat director musical de la Carnegie Hall Jazz Band, amb la qual va editar un àlbum al segell Blue Note el 1995. Durant la segona meitat dels 90, Faddis ha estat de gira amb el Jimmy Heath-Slide Hampton-Jon Faddis Sextet i ha estat un dels impulsors de The Trumpet Summit Band, projecte que va néixer amb l'objectiu de deixar clar qui era qui dins l'escena de trompetistes de jazz: des de Clark Terry i Benny Bailey, fins a Roy Hargrove, Terell Stafford i Nicholas Payton.

Faddis ha estat guanyador del prestigiós Down Beat Talent Deserving Wider Recognition en la categoria de Trompeta, així com del MVP/Trumpet Award del New York Chapter of the National Academy of Recording Arts and Sciences, que ha aconseguit cinc cops. Faddis és un músic compromés, sobretot en l'educació i la motivació de nous músics, motiu pel qual realitza master classes freqüentment i pel que també ha creat el Jon Faddis Award for Musical Excellence, premi que cada any atorga a una jove promesa del jazz de l'àrea de Nova York.

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots