Skip to main content
Bio

Neix l'any 1986 i inicia la seva formació musical als sis anys a l'Aula d'Ensenyaments Musicals d'Argentona. Posteriorment cursa el Grau Mitjà al Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers en l'especialitat de clarinet clàssic i saxo jazz amb els professors Carles Riera i Llibert Fortuny, respectivament. L'any 2004 comença la seva carrera de saxo jazz a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) on rep classes de Xavi Figuerola, Eladio Reinón i Gorka Benítez.

El juny de 2008, obté el Títol Superior de Jazz i Música Moderna, obtenint la qualificació de Matrícula d’Honor gràcies al seu projecte final de carrera, articulat com un homenatge al saxofonista Michael Brecker. Ha rebut classes dels clarinetistes Erich Hoeprich, Josep Fuster, Joan Enric Lluna i Colin Lawson i ha assistit a classes magistrals impartides per Perico Sambeat, Kirk Covington o Bob Sands. Ha col.laborat amb diverses orquestres, d'entre les quals destaquen l'OEMUC (Orquestra d'Estudiants de Música de Catalunya), la JOSG (Jove Orquestra Simfònica Gèrminans) i l'OCG (Orquestra de Cambra de Granollers), amb la qual ha actuat com a solista dins la temporada estable que realitza aquesta formació al Teatre Auditori de la mateixa ciutat.

Pel que fa a les big bands, Amargant ha actuat amb la Barcelona Jazz Orchestra, la Big band de Terrassa, la Big Acoustic Band i la Big band de l'ESMUC en el marc dels principals festivals de jazz del país: Festival Internacional de Jazz de Barcelona, Festival de Jazz de Terrassa, Festival de Jazz de Reus, així com al Festival Internacional de Donostia i al de San Javier (Múrcia), entre altres. Aquestes col.laboracions li han permès compartir escenari amb solistes de la talla de Benny Golson, Ann Hampton Callaway, Frank Wess o Nicholas Payton. També ha participat en diversos projectes al costat de músics com Joan Díaz, Pep Cucurella, Joan Monné, Dani Pérez, Guim García, Xavi Maureta, Juan de Diego, Ignasi Zamora, Martí Ventura, Giulia Valle o David Soler, entre altres. Actualment és membre dels grups December Quintet, amb el qual ha enregistrat diversos cd's pedagògics, Soulmates Quintet, The Funklab Quartet, Gabriel Amargant Quindectet i Gabriel Amargant Quartet, amb el qual va obtenir la menció especial en el concurs Intercentros Melómano, celebrat a Madrid el desembre de 2007.

L’any 2009 presenta el seu primer disc com a líder, First Station (Fresh Sound New Talent), al Festival de Jazz de Barcelona obtenint molt bona resposta per part del públic i de la crítica i rep el premi a Músic de l’any que otorga l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM). L’anys 2015 publica el segon treball propi, And Now For Something Completely Different (FSNT), guardonat amb el premi Enderrock a millor disc de jazz de l’any 2015 segons la crítica.

L'any 2018 Amargant presenta “Aire” (FS, 2018), un recull de noves composicions originals que beuen de diverses influències musicals, s’inspiren en vivències, lectures i viatges i s’exposen a través de la conversa que s’estableix entre els membres de la formació, un trio que completen dos dels músics més versàtils i prolífics del panorama actual, Martín Leiton al contrabaix i Ramon Prats a la bateria.

La pluralitat de la seva formació i el domini de diferents instruments contribueix a què Amargant sigui un músic versàtil, tenint d’aquesta manera l’oportunitat de col·laborar en projectes musicals de diferents àmbits i estils: col·laboracions amb orquestres simfòniques

i big bands, una intensa activitat com a sideman en formacions de jazz, flamenc o pop, l’enregistrament de bandes sonores i, finalment, liderar els seus propis projectes.

Gener 2018

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
Temporada Estable 22/23
Promoció
Jazz a la Fresca 2023 - Cicle d'Estiu al Pati!

S.A.P. "Jazz in Samba"

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons
Àmbit
42 Festival Jazz Terrassa

S.A.P (South American Project)

Icon date
Data
Icon location
Espai
Parc del Bosquet de Matadepera
Color de fons
Àmbit
41 Festival Jazz Terrassa

Barcelona Art Orchestra

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons