Skip to main content
Bio
La pianista japonesa Eri Yamamto es va traslladar a Nova York l’any 1995 i des de llavors ha adquirit una gran reputació com a instrumentista i compositora. Herbie Hancock ha afirmat que es descobreix per ella i la seva música i que és una artista que ja ha trobat la seva pròpia veu en el jazz actual. Les seves freqüents aparicions en l’escena jazzística de Nova York han motivat que en aquests moments Eri ja compti amb un bon nombre de seguidors que valoren i admiren la seva obra. També ha realitzat exitoses gires pel Regne Unit, Estats Units i Japó entre altres països. Ha gravat alguns discos al seu nom, el més recent dels quals és “Cobalt Blue”, editat pel segell Thirsty Ear.
Eri Yamamoto compta amb un trio estable des de l'any 2000. Aquesta formació toca regularment a l’Arthur’s Tavern, un dels històrics locals de jazz del novaiorquès de Greenwich Village. El trio també ha actuat en diferents festivals internacionals de jazz i importants auditoris de Cheltenham, Cardiff, Wales i Japó. Recentment Eri Yamamoto ha estat cridada com a membre regular del grup de William Parker per actuar en el Roccella Jazz Festival d’Itàlia i com a solista en les sèries de concerts Jazz on Rafale celebrats a Montreal.
Eri va néixer en Osaka, Japó, i a l'edat de tres anys va començar a tocar piano clàssic. Els seus inicis com a compositora es remunten a l'edat de vuit anys. També ha estudiat cant, viola i composició. La seva primera visita a Nova York va tenir lloc l’any 1995. Allí va tenir l’oportunitat d’escoltar en concert a Tommy Flanagan. Aquesta experiència davant un gran trio de piano la va fer decidir a traslladar-se a la capital del jazz i dedicar-se professionalment a la música.
Un any després estava matriculada en el programa de jazz de la New School University, on estudià amb Junior Mance, Llig Ann Ledgerwood i Reggie Workman. Sent encara estudiant va tenir l'oportunitat de tocar alguns concerts en el circuit novaiorquès, aconseguint freqüents actuacions en l’East Village i una intensa relació professional amb el també pianista Mathew Shipp.
Toca regularment al capdavant del seu trio i com acompanyant de William Parker i Daniel Carter, havent gravat amb els dos. Altres músics amb els quals treballa regularment són Ron McClure, Andy McKee, Hamid Drake, Lewis Barns, Rob Brown, Leena Conquest, Christopher Dean i Michael T.A.Thompson.

FEBRER 2008

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
Temporada Estable 22/23
Promoció
Jazz a la Fresca 2023 - Cicle d'Estiu al Pati!

Eri Yamamoto Trio Feat. Víctor De Diego

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava - Pati exterior
Color de fons
Àmbit
2008. 27è FJT

ERI YAMAMOTO TRIO

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava