Skip to main content
Bio

El saxofonista Dick Oatts va néixer a Iowa en una família de músics. Va ser el seu pare qui el va introduir al saxo. Va començar la seva carrera professional a Minneapolis al 1972. Cinc anys més tard es va traslladar a Nova York per incorporar-se a la Thad Jones–Mel Lewis Jazz Orchestra. Des de llavors fins ara ha enregistrat i tocat amb grups petits com Red Rodney, Eddy Gomez, Vic Juris, Bob Brookmeyer, Mel Lewis, Jerry Bergonzi, Flim & the BBs, Fred Hersh, Ray Mantilla, Terell Stafford i Dave Berkman. També té experiència amb big bands i formacions més grans: Vanguard Jazz Orchestra, Carnegie Hall Jazz Band, Mel Lewis, Lester Bowie, Joe Lovano, Sam Jones–Tom Harrell, Paquito D’Rivera, Tito Puente i Gunther Schuller. Ha col•laborat amb la Stockholm Jazz Orchestra, la Danish Radio Big Band, la Rome Radio Jazz Band, la Berlin RIAS Big Band i la UMO Jazz Orchestra a Helsinki. Ha acompanyat a Joe Williams, Sara Vaughn, Ella Fitzgerald, Nneena Freelon, Mel Tormé i Milton Nascimento.
Ha gravat 8 discos com a líder i d’altres amb Garry Dial o Dave Santoro. També ha participat en projectes de Luther Vandross, James Taylor i Everything But The Girl.
Oatts ha actuat en diferents festival com a solista i ha donat master class a escoles i festivals dels Estats Units, Europa, Àsia, Canadà, Sud Amèrica i l’Orient Mitjà. Ha donat classes a la New York University i exerceix de professor a la facultat de jazz de la Manhattan School of Music i al Conservatori d’Amsterdam.

Març 2006

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
Temporada Estable 16/17

Dick Oatts Quartet

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Àmbit
Temporada Estable
Promoció
Únic concert a Catalunya!

J.A.M. TRIO & DICK OATS

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava