Skip to main content
Bio
Pianista d'educació clàssica, va estudiar jazz a Nova York amb Fred Hersh, Junior Wallace, Kenny Werner i Jimmy Cobb qui el va contractar pel seu Cobb's Mob, moment en el qual la seva carrera es va disparar.

Brad Meldhau va començar a fer gires pels Estats Units amb diferents formacions, enregistrant alguns discos, entre ells, When I Fall in Love amb Meldhau/Rossy Trio. Més tard va seure al piano del Joshua Redman Quartet, amb el qual va enregistrar MoodSwing, moment en el que es donà a conèixer internacionalment.

El 1995, Meldhau va enregsitrar el seu primer àlbum com a líder, titolat Introducing Brad Meldhau, en el qual mostrava les seves pròpies composicions. El seu segon disc, The art of the trio, vol 1, va aparèixer el 1997, i amb ell va obtenir immillorables crítiques al Village Vanguard.

Les seves influències musicals provenen bàsicament de Brahms, Schubert, Hill Evans, Herbie Hancock i Keith Jarret, entre altres, tot i que també comparteix filosofia musical amb Miles Davis i John Coltrane. Aquest músic ha treballat amb un llistat de grans intèrprets, com Mark Turner, Peter Bernstein, Joshua Redman, Charlie Haden, Charles Lloyd o amb Ruth Cameron.

La tècnica de Brad Meldhau és precisa i perfecta, molt física, ja que és un pianista que es fon amb el seu instrument. Si sumem aquest domini del piano, a les crítiques que han tingut excel·lents àlbums com Elegiac Cycle, les diverses parts de The art of the Trio (hi ha editades cinc) i l'èxit del seu últim disc, Largo, és normal que Meldhau hagi aconseguit situar-se a l'Olimp dels clàssics contemporànis.

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
2003. 22è FJT

BRAD MEHLDAU TRIO

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava