Skip to main content

El reconegut pianista cubà Roberto Fonseca actua a la Nova Jazz Cava

Submitted by Jazz Terrassa on

El concert de divendres 17 de maig significa el debut a Terrassa del multiinstrumentista de l’Havana i s’emmarca en el 30 aniversari de la Nova Jazz Cava.Un concert cèlebre de quatre Premis Jazzterrasman –Josep Ma. Farràs, Adrià Font, Pere Ferré i Horacio Fumero- enceta un mes de maig amb 9 concerts i 5 Jam Sessions a la Nova Jazz Cava.En una setmana marcada pels concerts i actes commemoratius del Dia Internacional de Jazz (30 d’abril) arreu del món, arrenca l’activitat local del mes maig amb una figura musical sobresortint, la del compositor cubà Roberto Fonseca.

Represa a l'abril dels concerts de la Temporada Estable

Submitted by Jazz Terrassa on

Acabada la celebració de la 43ena edició del Festival Jazz Terrassa, la Nova Jazz Cava terrassenca reprèn l’activitat de concerts regulars, cada setmana de dijous a dissabte.El mes d’abril es presenta replet d’interessants i variades propostes. De l’escena dels Països Baixos arriba a la ciutat Matthias Van Den Brande. En el debut a la sala del Ptge. Tete Montoliu, el jove i aclamat saxofonista presenta el seu actual projecte en formació de trio, sense base harmònica a l’estil Sonny Rollins, acompanyat de Tijs Klaassen i Wouter Kühne.

Un final radiant per al 43 Festival Jazz Terrassa

Submitted by Jazz Terrassa on

El concert del veterà trompetista franco-suís Erik Truffaz posa el punt i final a 22 dies, 65 concerts i activitats amb 200 músics repartits per 23 espais de Terrassa i comarca.L’organització fa una primera estimació d’assistència i confirma la tendència a l’alça de públic. Amb les localitats exhaurides, l’esperat concert del trompetista referent de l’electro-jazz, Erik Truffaz, aquesta nit a la Nova Jazz Cava, ha posat el colofó final al 43 Festival Jazz Terrassa. Amb aquesta darrera actuació, el certamen internacional abaixa la persiana de l’edició 2024 amb un balanç molt positiu tant en xifres com en la qualitat de les propostes musicals.

Un Pícnic Jazz apoteòsic

Submitted by Jazz Terrassa on

L’acte més massiu i popular del Festival Jazz Terrassaconvoca al voltant de 30.000 persones acomplint les expectatives de l’organizació.Durant més de 6 hores, el Parc Vallparadís ha acollit les actuacions de Professor Cunningham and his Old School, Las de Barcelona, The Ray Gelato – Eric Peidro Quintet i Del Toro Blues Band.El Pícnic Jazz, l’acte més popular i concurregut del Festival de Jazz de Terrassa, ha celebrat enguany la seva 23a edició exhibint de nou una més que consolidada capacitat de convocatòria, aprofitant al màxim les possibilitats d’una jornada de sol radiant amb bones temperatures. El Parc de Vallparadís ha tornat a acollir un gran dia de concerts a l’aire lliure al llarg de més de 6 hores amb molt de jazz, swing, blues elèctric i pinzellades de música brasilera.

La cita més popular del Festival: el Pícnic Jazz

Submitted by Jazz Terrassa on

Les previsions climatològiques apunten un diumenge assolellat. S'espera, doncs, que la zona sud del Parc Vallparadís es converteixi, aquest diumenge, en l'espai idoni per la música en viu en un ambient marcadament popular, familiar i festiu.La multitudinària jornada d'aquest diumenge acollirà des de les 12 del migdia quatre concerts consecutius, activitats lúdiques, Pícnic Xic, serveis gastronòmics, fira del disc, vinils de col·leccionista i artesania. Ubicat a l’escenari vela del Torrent de la Font d'en Sagrera, el Pícnic Jazz Vallparadís és tot un esdeveniment convertit en altre Festival diürn a l'aire lliure.

El 43 Festival Jazz Terrassa s’estén per la comarca

Submitted by Jazz Terrassa on

Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls ofereixen aquest dissabte atractius concerts matinals a les places.L’edició d’enguany manté el seu compromís per la vessant pedagògica del Festival amb diverses accions educatives.Un any més, el Festival Jazz Terrassa desplaça la seva òrbita geogràfica a les ciutats veïnes de Vacarisses, Matadepera i Viladecavalls amb tres concerts de gran varietat estilística.Dissabte 16 coincideixen tres actuacions: Guim Balasch Grup (11 h) a la Plaça Major de Vacarisses, Bratia “Balkan Pompe Ignition” (11 h) a la plaça de la Vil·la de Viladecavalls i Big Mama Montse & Friends (12 h) al Parc del Bosquet de Matadepera.

Lakecia Benjamin i Marc Ribot Trio, concerts exclusius del Festival Jazz Terrassa

Submitted by Jazz Terrassa on

L’actuació en exclusiva de la saxofonista de Nova York Lakecia Benjamin és un dels reclams del cartell de l’edició 2024 del FJT.L’inclassificable guitarrista nord-americà Marc Ribot és l’altra perla del certamen i suposa l’estrena a Catalunya d’un trio inèdit.Marina Garrido Quartet Feat. Alba Ruiz, nous valors del jazz català obren la Jam Session d’aquest dimecres a la Nova Jazz Cava. 

El 43 Festival Jazz Terrassa en directe per televisió

Submitted by Jazz Terrassa on

El concert d’Alba Careta Group d’aquest dissabte (22h) es podrà seguir en directe a la plataforma de les televisions locals La Xarxa+ a partir de les 22h, en una producció de la Xarxa Audiovisual Local que compta amb la col·laboració de Canal Terrassa. El concert es reemet dissabte 16 de març, a les 22.30h a les televisions locals.Aquest mateix dissabte a la nit (22.30h) i a través de les televisions locals es podrà tornar a veure el concert inaugural d’Alba Pujals Sextet “Apologia”, celebrat el passat divendres 1 de març. Es pot recuperar en qualsevol moment a La Xarxa+ https://www.laxarxames.cat/player/3623555Curiosament, ambdós artistes han estat recentment guardonades als Premis Enderrock-440. Alba Careta ha rebut el premi al Millor Disc Revelació de Jazz del 2023 segons la crítica i Alba Pujals el de Millor Artista revelació de jazz.

L’excel·lència de l’escena catalana i internacional, al Festival Jazz Terrassa

Submitted by Jazz Terrassa on

La cantant Cyrille Aimée i la trompetista Alba Careta representen l’actualitat musical del moment i presenten nous treballs discogràfics a la Nova Jazz Cava.Susana Sheiman i John DuBuclet ocupen les places i parcs als concerts matinals del cap de setmana.  El 43 Festival Jazz Terrassa agafa embranzida i es planta a la segona setmana amb una intensa activitat de música en viu amb concerts a la Nova Jazz Cava però també a les places i parcs de la ciutat vallesana.Les jazzwomen son una realitat en l’escena jazzística catalana i internacional. Un Festival com el de Terrassa, que aposta per aquest nou talent i mostra la diversitat del gènere al gran públic, no pot fer altra cosa que programar aquestes compositores, instrumentistes, vocalistes i líders de banda. Alba Careta és el present i futur del jazz català