Pasar al contenido principal
Bio

Nascuda a Barcelona al maig de 1957 va fer estudis de medicina, piano i solfeig. Traductora i interpret de professió, inicia la seva carrera com a cantant el 1985 de la mà de Pianogrosso amb el que enregistra el seu primer CD "Bliss" un any més tard. Actua amb Ray Charles i el 1987 comença a treballar en solitari amb Lucky Guri, Francesc Burrull i Jordi Sabatés.

Enregistra "Jazz Al Drac Vol 1" amb músics de jazz i el 1988 participa en el Festival Internacional "Mars" a París amb el seu grup 
"L. Simó & Conrad Setó Sound".

Inicia la col·laboració amb diferents pianistes: Lucky Guri, Francesc Burrull, Juan Carlos Calderón, entre d’altres. Grava el seu segon treball discogràfic “Jazz al Drac, vol 1” amb els músics habituals de mítica La Cova del Drac, Barcelona (1989). Aquell mateix any, porta als escenaris el “Breviari d’amor” del pianista Jordi Sabatés, amb un quintet de cambra. Amb el mateix Sabatés hi té participació amb el grup “Factor Quàntic" amb el que interpreta un cicle de cançons de trobadors provençals del segle XII. El 1990 forma un grup de set músics de Jazz per el 25è aniversari de la mort d'en Cole Porter.

El 1994 forma el grup “Estamos Reunidas”, amb la cantant Carme Canela, centrat en la música funk i soul. Un any abans, Tete Montoliu l’escull com a cantant del seu trio, girant per tota Espanya durant tres anys (1993-1996). El 1996 surt al mercat el CD “Laura Simó Sextet: The best is yet to come” enregistrat en directe a la sala Jamboree de Barcelona.

El 1999 treu el seu treball dedicat al cinema americà “Laura Simó: De Cine – My favourite things”, acompanyada de Horacio Fumero al contrabaix i Joan Vinyals a la guitarra. L’any 2000 actua a l’Auditori de Barcelona, amb l’OBC, cantant temes de Wilheim Gross, dins el Festival de Música Prohibida. L’any 2002 col·labora en l’enregistrament de la integral de J. Rodrigo, amb Albert Guinovart. Al 2003 surt al mercat el treball discogràfic “Senza Fine”, amb música de pel·lícules i musicals europeus, acompanyada de l’Ensemble de Bellaterra, dirigit pel saxofonista Eladio Reinón. Al mateix temps presenta l’espectacle “Tenderly” amb Manel Camp.

L’any 2004 fa diferentes col·laboracions amb Francesc Capella Trio, amb un projecte de Joan Monné, Drop Big Band i la Coral Quòdlibet. Albert Guinovart la proposa per actuar amb l’Orquestra Simfònica del Vallés dirigida per Edmon Colomer per oferir un repertori de musicals americans i catalans. També fa la producció per la Televisió Suissa, d’un programa sobre la seva ciutat, a través de personatges de la mateixa com Custo Dalmau, Ferran Adrià, o Jaume Tresserra entre d’altres, que porta per titol “Simply-Luxurious”.

Participa també amb la Gran Canaria Big Band, dins el Festival Spanjazz, a Luxembourg, oferint un concert de boleros amb Joan Vinyals i Guillermo Prats, i després torna a Erfurt per actuar de nou al Jazzmeile amb Marcus Horn, Steffen Heinze i Mathias Eichhorn.

Presenta al Jamboree el seu nou projecte dedicat a cantautors de diferents paisos, dels anys 80’, acompanyada de Joan Vinyals, Francesc Capella, Jordi Portaz i David Simó. L’any 2006 grava el treball “Només Serrat” amb Francesc Burrull, als estudis de SGAE de Barcelona. Torna a Erfut, aquesta vegada per tres setmanes, a actuar dins el Jazzmeile amb Marcus Horn a la bateria, Steffen Heinze al piano i Mathias Eichhorn al contrabaix. Mathias Heichhorn la convida a actuar amb la Weimar Big Band, que ell mateix ha creat.

El 26 de desembre ofereix un concert a Istambul, Turkia, amb les cançons del seu treball “My Favourite Things” a quintet. El 2007, amb Albert Guinovart i la Orquestra Simfònoca de Montpellier, ofereix un concert de musicals americans i catalans. Laura Simó & Francesc Burrull graven el seu treball discogràfic “L.Simó & F.Burrull interpreten Serrat” als estudis SGAE de Barcelona. El 2008 presenta a l’Auditori de Barcelona, el seu nou espectacle “50 Raons” acompanyada de Josep Mª.Durán al piano, Joan Vinyals a la guitarra, Guillermo Prats al contrabaix i David Simó a la batería, on també intervenen Francesc Burrull i la Gran Canaria Big Band, que es presenta per primera vegada a la ciutat.

L’any 2009 Representa el repte més gran que s’ha proposat. El projecte “Sueño Inmaterial”, juntament amb Pedro Ruy-Blas, amb una orquestra de 33 músics, dirigits per Joan Albert Amargós I amb la colaboració especial de Carme Canela. Intermon Oxfam reb part de la recaudació dels concerts que tenen lloc a Madrid (Teatro Español), a Barcelona (Palau de la Música) I a Nova York (Zankel Hall at Carnegie Hall). D’aquest projecte en sortirà un treball discogràfic.

Ha cantat en diverses bandes sonores com Despertaferro, El capità Escalaborns, Los mares del sur, El príncipe de Egipto, Hércules, entre d’altres, així com en anuncis televisius i radiofònics. També ha intervingut en programes de televisió, presentant els seus treballs enregistrats o com a col.laboradora habitual (L’hora de Mari Pau Huguet o La noche abierta).

2011 Hijo de la Luz y de la Sombra, J. M. Serrat (Sony Music)

2011 Com sonal’Eso (Lemon Songs)

2011 “Behind those Eyes”, Uncut Diamond, Alex Warner

2013 “Cuando me Vaya”, Mediterráneo Horn, Paco Rodriguez (Ícara)

2013 Todos Somos Música, Luis Cobos (DVD)

2015 Recitatiu, Xavier Carles (Bitstudi)

2015 DuesTasses, Quico Pi de la Serra (Temps Records)

2015 Calella, Capital de la Sardana, Joan Díaz

2017 Desconeguda, Xavier Carles (Bitstudi)

2018 Dàmaris Gelabert “És l’Hora del Jazz” (TotSona Records)

2019 Amor de la Marenda, Joan Díaz

2020 Cuba va!, Barnasants

2022 Una Bruixa com Nosaltres, Barnasants

2022 On es Desborda el Sol (Havana Records)

2023 Together Again (Swit Records, 2023)

2023 West side songs

2024 Recitant poemes musicats de Joan Margarit

 

Febrer2024 

 

 

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots