Vés al contingut
Data de publicació
Body
  • El 43 Festival Jazz Terrassa rep divendres al referent de l’electro-jazz en un concert exclusiu i de cloenda, a la Nova Jazz Cava.

  • La compositora Giulia Valle presenta nou repertori amb un nombrós ensemble de músics catalans de l’escena actual.
     

L’edició 2024 del Festival Jazz Terrassa encara els darrers dies amb la il·lusió de veure i escoltar per segona vegada a Terrassa al trompetista suïs Erik Truffaz, que clourà el certamen, i la presentació d’un ensemble d’11 músics liderats per la contrabaixista i compositora italo-catalana Giulia Valle.

Precisament, Giulia Valle presenta un projecte d’embergadura. Formarà part del seu dotzè treball discogràfic i el colidera amb el bateria, compositor i arranjador Pablo Ruiz. Plegats, ja van gravar el disc Suite Lines (2022) precisament amb la Synergetic Ensemble creada pel propi Pablo Ruiz.

Si bé en aquell treball s’hi plasmaven les composicions i arranjaments del bateria, en aquesta ocasió, la big band interpreta la música de Valle. Des dels temes més icònics fins a noves composicions tocades per una formació d’onze instrumentistes al voltant d’un repertori intens en què les melodies incisives s'uneixen a una rítmica implacable en un directe desbordant.

 

Terrassa, única parada a l’estat espanyol de la gira d’Erik Truffaz

Ningú es vol perdre el concert de cloenda del 43FJT. La cita promet i queden poques entrades per completar l’aforament. El trompetista suïs nacionalitzat francès Erik Truffaz farà l’únic concert a l’estat espanyol d’una extensa gira europea de “Rollin’ & Clap!”, una referència directa als seus dos nous àlbums editats pràcticament de forma simultània per Foufino Produccions (2023).

Parlem d’un artista multidireccional que al llarg de la seva dilatada trajectòria ha près diferents camins, tots ells de gran interès creatiu i amb el jazz com a base del seu llenguatge. Truffaz es revela com un gran improvisador i transcendeix fronteres el 1999 amb “Bending New Corners”, el seu primer treball pel segell Blue Note que suposa un punt d’inflexió i el posiciona com a màxim exponent de l’electro jazz, inspirat en Miles Davis, el hip-hop i l’electrònica.

Serà la segona vegada que Truffaz visita la Nova Jazz Cava. Fa 20 anys ja va exhaurir les localitats en un concert memorable que va registrar un ple absolut i molt bona crítica.

Descarregar fotografies Kit de Premsa 43 FJT

Imatges