Vés al contingut
Data de publicació
Body
  • El madrileny Jorge Pardo, una de les màximes figures del flamenco-jazz, concert destacat del 30 aniversari de la sala (8 de juny).

S’inicia la darrera tanda de concerts a l’interior de la Nova Jazz Cava per donar pas, al mes de juliol, al Jazz a la fresca, el cicle d’estiu al Pati que acull actuacions a l’aire lliure.

L’agermanament del llenguatge jazzístic amb altres músiques marca un mes de juny musicalment divers i amb presència d’una figura pionera de la fusió del flamenc i el jazz: Jorge Pardo. El saxofonista i flautista torna a la Nova Jazz Cava, on ha exhibit la seva creativitat en prop de 40 concerts i llueix el guardó del segon Premi Jazzterrasman del Festival de jazz egarenc. S’acompanya de tres músics consolidats de l’escena barcelonina: el creatiu pianista Albert Bover, l’incombustible contrabaixista Horacio Fumero i l’infalible bateria David Xirgu.

Ja fa molts anys que Pardo ens té acostumats a esperar d'ell allò més inesperat. Ho aconsegueix des de la sensibilitat amb el seu entorn, com a artista. Renovador indiscutible del flamenc en l’àmbit jazzístic, posseeix la capacitat d’emetre una sonoritat singular a la flauta i el saxo. En l'actualitat, Jorge Pardo lidera diversos projectes i col·laboracions. En tots els casos, té la capacitat d'aprofundir en l'essència del flamenc per portar-lo més enllà de les seves fronteres actuals.

 

Greg Izor acosta la música American Roots a la Cava

El vocalista i harmonicista Greg Izor és reconegut com una de les noves veus importants de la música American Roots. Ha format part de l'escena de New Orleans, Louisiana i Texas compartint escenari amb mestres com Eddie Bo, Jerry “Boogie” McCain, Henry Gray, Walter “Wolfman” Washington, Derek O'Brien, Denny Freeman, Paul Oscher, Gary Clark Jr. o Nick Curran.

Amb un ampli teló de fons musical, Izor cobreix tota mena de ritmes d’arrels nord-americanes acompanyat per músics de l’escena del blues catalana: Balta Bordoy i Sergi Escriu a les guitarres i Regi Vilardell a la bateria.

 

Gèneres musicals que s’alien amb el jazz

A banda del flamenco-jazz i la swamp-pop de Lousiana i Texas, la programació de juny s’envolta d’altres músiques que s’uneixen al jazz. El projecte del cantant Marc Uroz "Coplazz" agermana el so de copla amb el jazz a  per fer un sentit homenatge a la seva infància. Uroz va créixer profundament arrelat al gènere de la copla i al “cante jondo” flamenc. Aprofitant aquest coneixement, el músic planteja aquesta fusió amb el segell del flamenc de fons en un concert on hi conflueixen folklore, espiritualitat i improvisació.

El trio del baixista sabadellenc Eric Elias presenta, per la seva banda, un projecte inspirat en el Gospel, un gènere que va experimentar en primera persona des de ben petit a l’església. La fusió que en fa amb el jazz i el funk encomana emoció i energia continuada.

 

Presentacions discogràfiques i Jam Sessions

Òscar Latorre és conegut com un dels trompetistes consolidats de l’escena actualDurant la seva estada a Basilea publica A Pathway to Become, el segon treball discogràfic que porta el seu nom i presenta a la Nova Jazz Cava. Tanmateix, el guitarrista Lluís Cuadrench desplega els temes del seu segon treball discogràfic, Guitarscope (Temps Record, 2024), un disc col·laboratiu amb participació de més de 25 músics i diversitat d’estils com el jazz, el blues, el pop i la música llatina.

Les Jam Session dels dijous es mantenen a les 10 de la nit. La del primer dijous retrà un tribut a la música de Duke Ellington amb Ellingtoniards i el quartet “Qui Naona” obrirà l’última Jam del mes. La resta, són les darreres sessions vinculades als centres pedagògics: Luna Orleans (Taller de Músics – ESEM) i el Combo Jazztein (Aula de Música de Terrassa).

 

Image
Cartell Juny 2024

 

Imatges