Josep Maria Farràs (Terrassa, 1942)
Format en el Club de Jazz d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, és un 'producte' genuí de la tradició jazzistica d’aquesta ciutat. Josep Maria Farràs ha destacat sempre per una sonoritat potent i agressiva, i una versatilitat estilística, que li ha permès col·laborar amb bons resultats amb formacions de jazz tradicional –com la Jai Jazz Banda– i en grups més propers al Be Bop i les seves ramificacions posteriors.
Montserrat Pratdesaba neix a St. Quirze de Besora l´any 1963. De ben petita comença la seva afecció per la música iniciant-se en piano i solfeig a l´edat de 6 anys. Als 12 anys s´apassiona per la guitarra, instrument que aprèn de forma gairebé autodidacta i que utilitza per acompanyar-se al cantar i al composar. A l´edat de 18 anys es trasllada a Barcelona per a accedir a la Universitat Politècnica i compagina els estudis universitaris amb els d´educació de la veu amb Pura Gómez i amb els de baix elèctric i harmonia amb Guilermo Prats.
Terrassa, 1966. Als nou anys s'inicia en la pràctica musical. Amb Christoph Rahn (Bamberg Symphony, OBC) assoleix el grau de professor de contrabaix. El seu interès pel jazz el porta a seguir cursos amb el baixista Horacio Fumero (Tete Montoliu Trio) i el trombonista, compositor i arranjador John DuBuclet (Duke Ellington Orch., Big Band Jazz Terrassa).
Es va iniciar en la música amb només sis anys i va començar a tocar el saxo de forma autodidàctica. Amb una forta base clàssica, va prosseguir els estudis al Taller de Músics, on va tenir mestres de la talla Zé Eduardo. El 1991 es va traslladar a Nova York i va regressar a la New School. Allà va tocar amb mestres com Lee Konitz, Jimmy Cobb o Joe Chambers.
Nascut a Barcelona, estudia piano clàssic amb Maria Carbonell i Albert Giménez. Destaca la seva col.laboració amb cantants com Lucrecia, Moncho, Big Mama, Laura Simó, Carme Canela i Maria del Mar Bonet. En l’àmbit del Jazz ha treballat amb solistes com Bob Sands, Sean Levitt, Eladio Reinon, Mario i Jordi Rossy i Jordi Sabater. Ha fet d’arranjador per orquestres, companyies de teatre i dansa, TV2 i TV3, però sobretot destaca el seu treball com a arranjador de Tete Montoliu per Big Band i la seva col.laboració amb La Vella Dixieland.
Julian Vaughn és un reconegut músic de jazz el treball del qual ret homenatge a les riques cultures del jazz i el blues. Criat a St. Louis, Missouri, el talent rítmic de Vaughn va emergir des de primerenca edat, creant bateries improvisades amb objectes quotidians, cosa que anticipava el seu futur musical.El 1978, Vaughn es va mudar a Boston, on es va submergir a l'escena musical local i va estudiar al Berklee College of Music sota la tutela del professor de jazz Alan Dawson.
Contrabaixista, compositor i pedagog (Barcelona 1962).
És un dels músics de jazz més internacionals i reconeguts del nostre païs.
El seu estil es caracteritza pel seu so profund, el magnetisme del seu groove i la seva versatilitat creativa, combinant amb mestratge tradició i innovació, a més d'ésser un brillant solista.
Va estudiar amb Ferran Sala, Álvaro Is, Ludwig Streicher i Ron Carter (City College of New York).
Bruce Barth (Pasadena, California, 1958)
Format en el New England Conservatory de Boston, es va situar professionalment com a pianista acompanyant del compositor George Russell. Després d’una gira amb Nat Adderley, va començar a treballar amb Stanley Turrentine i posteriorment amb Terence Blanchard amb qui va enregistrar cinc discos i quatre bandes sonores de pel·lícules, d’entre les quals destaca 'Malcom X' de Spike Lee.
Ha realitzat estudis de piano amb: Ignasi Terraza, Josep Ignasi Gómez i Joan Aloy. Harmonia i orquestració amb John Dubuclet amb el mètode de Berklee College of Music. També ha compost per a ràdio, televisió, publicitat, etc. Tres temes seus queden finalistes al programa "Èxit". Compòn la música del darrer musical de la Companyia Ana Moya de Madrid. Ha format part de grups com TEMPUS FUGIT (Funky-fussion), WABASH (Harp-bop), MISTER FUNK (Funky.àcid-jazz), DESH-BAND (new-age, funky, rock). Darrerament treballa de forma habitual en diversos projectes de jazz i jazz-fusió.
Clarinetista, saxofonista, director de banda i pedagog, Casares ha tocat a Terrassa des de 1973 en espais com l’antiga Jazz Cava (1971-1985), la Nova Jazz Cava i els diferents escenaris històrics del certamen egarenc on ha mostrat la seva destresa instrumental en més de 130 ocasions.
L’Erwyn és un músic-compositor i cantant d’àmplia trajectòria professional en el món de Jazz, el Gospel i el Blues. Toca la guitarra, el banjo, la bateria i el washboard. Ha editat varis discos amb composicions pròpies i diverses adaptacions amb un estil on es barregen diferents influències: jazz, pop, blues, funk, gospel...
Neix a Barcelona el 1950. Un dia de 1965 sent un tema d'un programa de televisió que l’hi descobreix la seva veritable afició musical. El tema era 'Take Five' de Paul Desmond. Es matricula al Conservatori de Barcelona però dos anys després, les venerables aules se l’hi cauen a sobre. El clàssic no és el seu. Els discs seran els seus primers tutors, Sidney Bechet i Rex Stewart els seus primers acompanyants. Charlie Parker marca la primera revolució, el be-bop obre els horitzons; John Coltrane serà la segona.
Amadeu Casas, músic barceloní, d'una dilatada trajectòria dins del terreny del Blues, ha participat en els projectes més ambiciosos del Blues a casa nostra, com ho demostra haver estat membre fundador de grups de provat prestigi com: Blues Reunion, Blues Messengers, Slide Company i Tandoori Lenoir.
Conjuntament amb Big Mama, August Tharrats, Dani Nel.lo i Txell Sust, artistes amb els quals treballa habitualment, forma part del panorama del Blues més seriós a Catalunya.
Nascut a Barcelona, realitza estudis de contrabaix al Conservatori de Música de Barcelona, al Conservatori de Cergy-Pontoise (Paris), a l’Aula de Música Moderna i al Taller de Músics. És membre fundador de La Vella Dixieland, amb la que ha realitzat mes de 1500 actuacions. Ha participat també als Festivals de Jazz de New Orleans i Japó. Ha col.laborat amb diferents formacions i solistes del món del Jazz com Tete Montoliu, La Locomotora Negra, Joe Newman, i d’altres estils com Lluís Llach o Núria Feliu.
Nascut a Barcelona el 1964, d'una família de músics, entre 1982 i 1989 és un dels músics més actius com a baterista de l'escena espanyola. Durant els anys noranta, Jordi es manté en estreta relació amb músics com Mark Turner, Kurt Rosenwinkel, Brad Mehlday, Joshua Redman o Perico Sambeat, i forma el grup The Bloomdaddies amb Chris Cheek i Seamus Blake. També col.labora amb molts d'altres músics de la nova generació.
M ú s i c a
Amb La Vella Dixieland
Co-fundador , trompetista , arranjador i productor musical.
Grup capdavanter del jazz espanyol, fundat l’any 1980.
Ha realitzat més de 1500 actuacions.
Ha gravat 8 Cds dels quals se n’han venut més de 50.000 còpies.
Ha rebut el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya, Premi al millor disc de Jazz del Ministerio de Cultura, Cadira d’Or del festival de Sant Boi.
Ha col·laborat amb Leroy Jones, Katy Autrey, Michele Mc Cain, JM Farras, Txell Sust..
Va estudiar piano i harmonia als conservatoris de Manresa i superior de Barcelona, piano i harmonia moderna amb Manel Camp, LluÌs Vidal i Alvaro Is i piano clàssic amb Blanca Boix. Ha participat en seminaris internacionals de jazz amb Don Friedman, Dave Schnitter, John Abercrombie i Donald Harrison, entre d'altres.
Pierre Boussaguet, va néixer a la ciutat francesa d’Albí, al novembre de 1962. Interessat de molt jove en la música, va començar a tocar l’acordió fins al dia que va comprar un disc de Harry 'Sweets' Edison, només perquè li va agradar l’expressió d’una de les cares de la portada. Uns mesos més tard un amic seu el va portar a un concert de Ray Bryant, i així que va escoltar el baix, va saber què era el que ell volia fer, i ràpidament va començar a estudiar el contrabaix. Desprès de dos anys d’estudiar tot sol, va decidir treballar amb Mr.