Vés al contingut
Bio

Nascut el 1993, inicia els estudis musicals a l’edat de 6 anys al Conservatori Professional de Terrassa. Segueix una formació amb base clàssica de la mà de la professora Rosa M. Turu, i paral·lelament combina estudis jazzístics i de música moderna, guiat per Guim G. Balasch. Als 17 anys obté el Títol de Grau Professional de Piano, el Premi d’Honor de Piano i posteriorment cursa un Post Grau de piano al mateix Conservatori. Més tard s’interessa molt més en el jazz i la música moderna i rep classes de piano de Roger Mas, Toni Vaquer i Joan Díaz. També ha assistit a Màster Classes de Miquel Farré i Marco Mezquida.

Pianista de jazz habitual del panorama vallesenc, treballa habitualment amb joves talents de la zona, tot i que sovint coincideix en projectes amb músics com Carles Pineda o Adrià Font. També ha format part de projectes més orientats al funk amb Miki Santamaria o Victor Martínez Galeote.

En la vessant internacional ha treballat repetides ocasions a trio amb Dustin Carlson (EUA) i James Toner (Canada) a Àustralia i Nova Zelanda. També ha actuat a Dublín, a Chemnitz, i ha participat en sessions d’enregistrament a Nova Zelanda, Brighton i al Royal College of Music de Londres. 

En l’àmbit del jazz , Oriol López-Calle s’inspira en el so i el caràcter del reconegut pianista Monty Alexander, tot i que també li apassiona el virtuosisme d’Oscar Peterson i l’ofici de Red Garland. També es podrien citar com a referents pianístics a Tommy Flanagan i a Horace Silver, així com les aproximacions més mestisses de Chick Corea i Jacob Collier.           

És amb el duet Violintastik, amb Joan Torrentó (violí), que s'endinsa en l'àmbit que uneix música, teatre i humor, i presenta espectacles com "Música de la màniga" o "Violintastik" a l’Auditori de Terrassa amb una acollida massiva. També ha actuat en nombroses ocasions al Centre Cultural de Terrassa, el Teatre Principal d’Arenys de Mar, el Teatre Principal de Terrassa, al Foment Hortenc, al Teatre de Seva, o l’Auditori de Girona, a més de participar en cicles musicals i culturals per tota la geografia catalana.

Arranjador i transcriptor musical, el 2011 funda també una iniciativa de creació de partitures i produccions musicals anomenada My Sheet Music Transcriptions i, fins l’actualitat, la lidera i hi treballa amb un equip de músics i transcriptors musicals catalans. Dins de la seva activitat també hi entra la gestió de música en directe per aesdeveniments.

Acèrrim defensor de la cultura i la indústria musical, també fa divulgació i treballa en programes com “La Batuta” de Ràdio Vilafranca i “Dramòfon” a Ràdio Terrassa.

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
Temporada Estable 22/23

The Walkin' Dads Sextet

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons
Àmbit
Temporada Estable 22/23
Promoció
Cicle Especial Nadal!

Oriol López Calle & Friends

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons