Vés al contingut
Bio

Max Sunyer va néixer a la Pobla de Massaluca (Terra Alta) el 1947; als set anys estudià solfeig i violí amb el seu pare i als catorze anys s´instal-là a Barcelona, interessant-se ràpidament per la guitarra elèctrica. Amb un aprenentatge totalment autodidacta, el 1964 començà a actuar amb diverses formacions de música de ball, ampliant els seus coneixements amb els músics que anava trobant i amb algún mètode de jazz de difícil obtenció.

Del 1968 al 1972 va aprendre guitarra clàssica amb el mestre Gracià Tarragó, tot i sense deixar de banda el món de la guitarra elèctrica i el del jazz, en els que de manera progressiva, s´introduí professionalment com a compositor-creador i intèrpret-estilista.

L´any 1974 entra a formar part del grup ICEBERG, un quartet que va treballar a la recerca d´una música pròpia i polida al màxim en una línia de fusió jazz-rock autòcton, assolint l´èxit popular i el de la crítica. El grup es disol després d´enregistrar 5 LP´s.

A partir del 1979 es dedica a actuar en diferents formacions, éssent la més habitual la de trio i editant 8 LP´s sota el seu nom artístic. El 1982 crea un nou quartet amb el nom de PEGASUS sempre en la via de la recerca i l´expressió d´una música creativa, moderna i contemporània. Amb PEGASUS i fins el dia d´avui ha gravat 7 LP´s i ha actuat en llocs tant prestigiosos com el MONTREAUX JAZZ FESTIVAL (1984) o el CARNEGIE HALL de Nova York (1985). Adhuc ha rebut el Gran Premi del Disc de la Generalitat de Catalunya (1985) i el premi "Jazz en vivo" de la revista "Jazz Quartica", Televisió Espanyola, i Ràdio Nacional (1986). També ha actuat al GUSMAN THEATRE de Miami en el marc del MIAMI FILM FESTIVAL (1987) amb el seu treball: la banda sonora del film "Berlín, simfonia d´una gran ciutat" (Walter Ruttman, 1927), interpretada en directe.

Tanmateix ha estat professor al Centre d´Estudis Musicals del Barri de la Ribera durant el 1980 i el 1981 i, des del 1984 dóna seminaris i master classes per Espanya. Actualment està treballant en l´elaboració d´un llibre amb 40 partitures (pròpies i d´altres autors catalans i nord-americans) harmonitzades i escrites per a guitarra.

El 22 de juliol de 1989 el MAX SUNYER TRIO, amb Carles Benavent (baix) i Salvador Niebla (bateria) actua en el Festival de Jazz de Vitoria-Gasteiz, compartint programa amb músics tan prestigiosos com Chic Corea Acoustic Band, Stephane Grapelli, Dizzy Gillespie, George Benson, etc.

El 27 d´Abril del 1990 el NEW ORLEANS JAZZ & HERITAGE FESTIVAL veurà el MAX SUNYER TRIO tocar la nit d´obertura. Aquesta nit clausurarà la gira que realitzà el Trio pels Estats Units durant tot el mes d´abril.

Els músics que més l´han influenciat són: Hank B.Marvin, Jimi Hendrix, René Thomas, Django Reinhardt, Wes Montgomery, Josep Mª Paris, John McLaughlin, Miles Davis, John Coltrane, Charles Mingus, Pat Martino i Bill Evans.

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
35 Festival Jazz Terrassa

Pegasus

Icon date
Data
Icon location
Espai
Parc Vallparadís
Àmbit
Temporada Estable 15/16

Max Sunyer Trio

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Àmbit
2003. 22è FJT
Promoció
Sessió Golfa

AGUSTÍ MAS BLUES ENSEMBLE

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava