Vés al contingut
Bio

Neix a Buenos Aires, Argentina, on ha estudiat amb alguns del millors mestres, entre el sque destaquen Sebastià Peyceré i Alejandro Varela. Aquests mestres creen les bases per a que l’any 1995 ingressi a l’escola de música Musician’s Institute of Technology, a Los Àngeles, California.
En aquesta escola es gradua amb honors l’any 1996 i guanya el premi al millor bateria de jazz del mateix any.
Durant aquest curs estudia amb alguns dels millors bateries i percussionistes de Los Àngeles. Entre molts d’altres, Joe Porcaro, Efrain Toro, Virgil Donati, Bill Stewart, Dennis Chambers, Kirk Covington, Terry Bozzio, Ralph Humphrey i Richie Gajate García.
A mitjans de l’any 1997 s’estableix a Barcelona, on ha aportat el seu personal estil a algunes de les bandes més importants de l’escena musical barcelonina.
Entre elles, Raynald Colom Quintet, Albert Bover Trío, Llibert Fortuny Quartet, Horacio Fumero Trío, Joan Díaz trio +2, Andzerj Olejnizak Quartet i José Reinoso-Repique, entre molts altres grups i artistes dins del jazz.
A l’any 2000 treballa amb el projecte de jazz, electrònica i drum’n’bass Xida (actualment TGX), que es va estrenar al Festival de Jazz de Girona.
Aquell mateix any decideix muntar el seu propi grup, Innovative Electric Project, lep!
Des de finals de l’any 2001, treballa amb el músic multi-instrumentista argentí Axel Krygier, qui va editar el seu primer disc a Espanya, “Échale semilla”, l’any 2000. Juntament amb Krygier, es presenta a diferents festivals alternatius i de música electrònica d’Europa com Transmusicals ’01 (Rennes, França), Festival de Música Latina ’02 (París, França), Bam 2002 (Barclona), Spoko ’02 i diferents sales d’arreu d’Europa.
A més d’aquests projectes, Steimberg va coordinar la jam session d’El Foro Club durant dos anys.
Al setembre de 2002 integra el professorat de l’escola de música Alois Haba i continua impartint classes particularment a més de deu alumnes.
Ha acompanyat a alguns del millors músics argentins, entre ells el prestigiós Luis Nacht, el conegut guitarrista Luis Salinas (gira Espanya 2002) i el mític guitarrista de jazz Walter Malosetti.
Ha gravat per Fresh Sound Barcelona Buenos Aires Connection de Dani Pérez i el primer treball de quintet Astronautus. També, per Satchmo Records, el disc del guitarrista Aníbal Martínez Quartet.
L’any 2003 va actuar amb el seu projecte IEP! Innovative Electric Project en el 22è Festival de Jazz de Terrassa (14 de març), i el 26 de setembre dins la programació del 15è Mercat de Música Viva de Vic.
Aquest mateix any, el 17 d’abril, actua amb Axel Kryger al Royal Festival Hall de Londres dins de la programació de la nit Catalana juntament amb Macaco i Brazuca Matraca.
També amb Axel Kryger viatja el 5 de maig a Londres, on actuen en el Barbican Center com a teloners del grup Gotan Project.
El mes d’agost viatja a Argentina, on ofereix dos concerts a la sala Thelonious amb Barcelona Buenos Aires Connection. També actua dos nits a La Revuelta amb el reconegut grup Quinteto Urbano, obtenint excel.lents crítiques de la premsa argentina.
Al novembre de 2003, TGX, guanyadors de circuit INJUVE 2003 i de Jazz Ressons 2003, va fer les seves actuacions amb una gran acceptació i reconeixement tant per part del públic com de la crítica.

Gener 2007

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots