Vés al contingut
Bio

Trombó i direcció
John Dubuclet va néixer a Santa Mònica (Califòrnia). Estudià a la Universitat de New Hampshire, on es graduà en música. Va estudiar trombó de Jazz i composició amb Phill Wilson i Tony Lada a la Beerklee College of Music de Boston, on fou premiat amb el "Lennie Johnson Award", el 1981. Més tard, va estudiar trombó clàssic amb Jean Douay i Roy Main. Va perfeccionar els seus estudis de composició i arranjaments a la Grove School of Music de Los Angeles, amb Dick Grove, Jack Smilley i Master Class amb Henry Mancini, Bill Holman i Johnny Mandel.
A finals de 1981, DuBuclet es va traslladar a Espanya, fixant la seva residència a Barcelona. Ràpidament, va formar grups propis com Transatlàntic, amb qui va obtenir el "Premi del Disc Català" el 1987, The Barcelona Swingted i The John Dubuclet Jazz Orquestra.
Ha treballat com a músic freelance tocant amb diversos grups de Jazz, música Pop, Salsa i Cançó Catalana. Ha enregistrat amb artistes tant diversos com Bebo Valdés, Lluís Llach, Central Intelligence Jazz Orquestra, l'Orquestra de Cambra del Palau de la Música i Els Pets. Ha tocat amb formacions de música clàssica com l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, de la qual és fundador, The Monadnock Festival Orchestra (USA), La Simfònica de Girona i l’Orquestra Filarmònica de Craiova (Rumania).
En el món del Jazz internacional ha treballat amb figures de renom com Clarke Terry, Jimmy Owens Sextet, The Duke Ellington Orchestra, The Louis Bellson Septet, a més de col·laboracions amb Tito Puente, Celia Cruz, Alvin Queen, Dennis Rowland, Tete Montoliu, Michel Camilo i Lew Tabackin. Les seves composicions inclouen la banda sonora de Vormittagsspuk, de Hans Richter; composicions per la pel·lícula El Milagro de P. Tinto, dels germans Fresser; a més de nombrosos arranjaments i composicions per a Big Band, Latin Jazz, Dixieland, Gospel i Orquestra. Fou el director dels cursos anuals de Big Band de l'Escola Jazzle a San Sebastián durant tres anys. Actualment és professor de trombó del Conservatori Professional de Terrassa, a l’ESMUC i director musical de la Big Band Jazz Terrassa.
Març 2003

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
43 Festival Jazz Terrassa
Promoció
"Jazz al Parc"

John Dubuclet's Newbop Jazz Sextet

Icon date
Data
Icon location
Espai
Masia Freixa. Parc Sant Jordi
Color de fons
Àmbit
Temporada Estable 22/23

The Walkin' Dads Sextet

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons