Vés al contingut
Bio

Nascut a Barcelona el 1962, l’Ignasi no es va interessar per la música fins que es va quedar cec poc abans de fer els deu anys, però aviat es va sentir especialment atret pel jazz. Un grapat de discos que no estaven gens malament i un piano de la família van fer la resta. El 1980 va actuar per primera vegada en públic, i la seva presència es va fer habitual en el circuit local quan va prendre la decisió de dedicar-se completament al jazz, després d’haver-se llicenciat en informàtica i d’haver combinat durant una temporada la música i la professió de programador.
Des d’aleshores ha participat en diversos grups de totes les formacions possibles, bé com a membre bé com a líder, sempre amb el segell distintiu del swing. El seu coneixement del llenguatge jazzístic i el seu sentit del ritme i de la harmonia el van convertir cada cop més en un acompanyant o partenaire molt sol•licitat d’una àmplia varietat de figures locals i internacionals, com els cantants Charmin Michelle, Randy Greer, Michelle McCain, Lavelle i Stacey Kent, i músics com Frank Wess, Jesse Davis, Gene “Mighty Flea” Conners, Teddy Edwards, Ralph Lalama i Brad Lealy, entre d’altres. Les seves formacions de trio habituals o d’ocasió han comptat amb baixistes com Pierre Boussaguet, Mario Rossy, Javier Colina, Jules Bekôkô i Horacio Fumero, i amb Gregory Hutchinson, Walter Perkins, Bobby Durham, Peer Wyboris, Jo Krause i Julian Vaughn, a la bateria, entre d’altres.
Són especialment destacables dues de les associacions musicals de la seva carrera. La primera –durant dos períodes diferents (1985-1988 i 1996-2000)– va ser amb el vibrafonista i batería Oriol Bordas, amb el qual va tocar en formacions de trio i quartet amb els noms de Hot-Swing i Four Kats, així com en una orquestra, la Barcelona Jazz Orchestra. Tots dos van arribar a posar en marxa com a socis un segell de jazz local i una promotora anomenats Swingfònic, que van tancar quan l’Oriol va plegar l’any 2000. La segona associació va ser amb el guitarrista nord-americà David Mitchell (1990-1993), amb el qual va liderar el Mitchell-Terraza Quartet, que va guanyar el premi al millor grup novell en el Festival Internacional de Getxo de 1991.
Des del 2001, Ignasi Terraza toca habitualment a la seva ciutat natal bé en solitari, bé amb el seu trio o amb d’altres formacions, i també actua en gires per Espanya, Portugal, França i Suïssa.
El 2003 va gravar dos discos i va començar a ensenyar piano de jazz al Conservatori Superior de Música de Barcelona.
La revista Jazzhot, va destacar el concert de piano sol de Ignasi com uns dels millors moments del Festival Internacional de Jazz de Baiona "Jazz aux rempars" y al 2005 va rebre premi a la millor actuació del Festival de Soto del Real (Madrid) pel seu concert amb Trio.
En l´a actualitat destaca la seva associació amb el batería Jean Pierre Derouard y els baixistes Pierre Bousaguet y Jules Bikoko, amb ells, Ignasi presenta les seves actuals projectes.

PREMIS 1981: Millor grup novell en el Festival Internacional de Getxo com a MITCHELL-TERRAZA QUARTET. 1996: Millor disc de jazz de Catalunya per “Miaow!”, amb FOUR KATS. 1998: Premi per la seva carrera artística per la Universidad Complutense de Madrid.

Discografía: Jam Session en la Cova del Drac, (1987)
Mitchell-Terraza Quartet, Festival Guetxo (1991, Hilargi Records)
Barcelona Hot Seven, En la montaña mágica (1991, Taller de Músics)
Barcelona Hot Seven: Barcelona Hot Seven & Carme Cuesta (1992, Taller de Músics)
Mitchell-Terraza Quartet (con Ralph Lalama y Jim Leff): Shell Blues (1992, Fresh Sound-New Talent)
Four Kats: Miaow (1994, K Industria cultural)
Randy Greer: The Romance of Jazz (1994)
Ignasi Terraza Trío: Let me tell you something (1999, Swingfònic)
Ignasi Terraza Trío: Jazz a les fosques (1999, Swingfonic)
Barcelona Jazz Orquestra: September in the Rain (1999, Swingfònic)
Toni Solà & Ignasi Terraza Trio: Night Sounds (2000, Swingfònic)
Randy Greer & Ignasi Terraza Trio, Christmas Swings in Barcelona (2003, K Industria Cultural)
Oriol Romaní - Ignasi Terraza, Conffesin (2004- Discmedi)
Ignasi Terraza trio (with Greg Hutchinson & Pierre Boussaguet)
It´s coming (2004-TCB Mountreux Jazz Label)
Ignasi Terraza trio (with Jean Pierre Derouard & Pierre Boussaguet)
In a Sentimental Groove (2005-Swit Records - Kyoto Records)

Octubre 2006

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
42 Festival Jazz Terrassa

Barcelona Jazz Orquestra

Icon date
Data
Icon location
Espai
Parc Vallparadís
Color de fons