Vés al contingut
Concert
Jazzterrasman 2021! Jordi Rossy Reunion
Artista i instruments
imatge artista/instrument
Jordi Rossy
Bateria
Vibràfon
imatge artista/instrument
Fèlix Rossy
Trompeta
imatge artista/instrument
Benet Palet
Trompeta
imatge artista/instrument
Nat Su
Saxo alt
imatge artista/instrument
Bill McHenry
Saxo tenor
imatge artista/instrument
Jaume Llombart
Guitarra
imatge artista/instrument
Marc Cuevas
Contrabaix
imatge artista/instrument
Aldo Caviglia
Bateria
Body

Web 25 € - Anticipada i Taquilla 28 € - Aforament limitat!

Jordi Rossy s’erigia l'any 2020 amb la distinció del Premi Jazzterrasman, el guardó que atorga el Festival  Jazz Terrassa a una figura cabdal del jazz en reconeixement a la seva trajectòria, tasca de divulgació i vincle amb el Club de Jazz egarenc. 

Rossy és reconegut internacionalment com un dels bateries més influents de la seva generació. A banda de la seva trajectòria com a bateria, també domina a la perfecció el vibràfon, amb un so únic i molt personal. Nascut a Barcelona, Jordi Rossy és un agitador musical, un catalitzador de l'escena del jazz i un dels pioners en establir intercanvis entre els músics de Barcelona i Nova York. Com a compositor, ha enregistrat mes de 20 àlbums i ha treballat amb valuoses icones del gènere com Brad Mehldau, Charlie Haden, Wayne Shorter, Lee Konitz, Carla Bley i Steve Swallow, Joe Lovano o Danilo Pérez. El seu treball com a acompanyant inclou més de 180 enregistraments.

Baquetes en mà, es va estrenar al Festival terrassenc l'any 1984 amb només 20 anys, a l'escenari de la Plaça de Catalunya amb el quartet de Michael Kaupa (trompeta), Lluís Vidal (piano) i Zé Eduardo (contrabaix). Només dos anys abans, però, amb el grup Jazzmin actuava a l'escenari de la mítica Jazz Cava del carrer Sant Quirze, en aquella ocasió amb el vibràfon. 

En podrien ser molts d'altres i molts més, però els 7 músics que l'acompanyaran a l'escenari de la Nova Jazz Cava són peces imprescindibles en el seu dia a dia. Aldo Caviglia, d'àmplia trajectòria i membre eventual del trio de Tete Montoliu, va ser el primer professor de bateria de Rossy. La reunió comptarà amb una nodrida secció de vents formada per dos trompetes, la del seu fill Fèlix Rossy i la de l'ullastrellenc Benet Palet -qui també es mostrarà a la flauta-, el saxo tenor del nord-americà Bill McHenry amb qui Rossy ha compartit pis i molts concerts, i el saxo alt del músic suís d'orígen camerunès Nat Su, company d'aventures musicals des de l'any 1989. Tànquen la formació a la guitarra Jaume Llombart i Marc Cuevas al contrabaix. Tots ells interpretaran essencialment composicions pròpies de Rossy en diversos formats.

Amb aquesta, hauran estat 56 ocasions en les que Jordi Rossy ha participat en concerts organitzats pel Club de Jazz d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa. 
 

www.jorgerossy.com

 

 

 

Imatges
Data
Tipus esdeveniment
Estil
Preu de taquilla
28,00€ (taquilla)