Solapas principales

Oriol VallèsXavi Almirall Oriol Vallès Oriol Vallès Oriol Vallès

Oriol Vallès

Oriol Vallès (Terrassa, 1993)

Oriol Vallès (Terrassa, Barcelona, 1993) és trompetista i compositor. Finalista de la Carmine Caruso International Trumpet Solo Competition (2021). Té un Master Cum Laude en interpretació a la Manhattan School of Music (2019), és graduat amb Matrícula d’Honor a l'ESMUC (2015) i ha va obtenir la Menció d'Honor del Grau Professional de Trompeta Clàssica al Conservatori de Terrassa (2011). Ha actuat internacionalment a Nova York, Nova Jersey, França, Holanda, Bèlgica, Portugal, Alemanya... Ha publicat més de 15 àlbums entre els quals Cap Clar (The Changes, 2023) i Recer (2021). També colidera el quintet Smack Dab amb qui també ha publicat: Supertralla (2023), Smack 7 Dab amb Perico Sambeat i Toni Belenguer (Fresh Sound, 2017), Smack Dab feat. Jesse Davis (2015, DiscMedi), entre d'altres. La big band Smack Big Dab va rebre l'atenció de La Vanguàrdia i va ser anomenada com "una de les millors big bands del país" per TV3 referent a l'actuació per les dates nadalenques de 2018 a la Nova Jazz Cava de Terrassa.

El 2019 va co-fundar el segell discogràfic i plataforma per a la difusió del jazz The Changes, que acumula 20 treballs publicats en 4 anys i potencia el jazz a través de concerts i difusió artística.
Treballa freqüentment com a compositor i arranjador. Alguns dels seus encàrrecs han estat per a Chico Freeman, Barcelona Jazz Orquestra o Girona Jazz Project Big Band. Com a pedagog ha ensenyat fent master classes al Conservatori Superior de les Illes Balears, el Conservatori Municipal de Terrassa (JazzTerrassa), el Tenerife Jazz Camp, entre d'altres.

Setembre 2023