Solapas principales

Últims concerts

Peter Bernstein

Bernstein va estudiar piano des dels 8, però als 13 va descobrir la guitarra, instrument que ja no va abandonar. El jove Bernstein va cursar els seus estudis musicals a la Rutgers University, on va tenir com a professors a Ted Dumbar i Kenny Barron. També té el títol de música de la New School de Nova York, on va estudiar amb Jim Hall, que va esdevenir un dels seus mentors més importants.

Bernstein ha tocat junt a molts grans del jazz i la seva discografía com a acompanyant sobrepassa les 30 referències. Entre aquests noms podríem destacar a Joshua Redman, Lou Donaldson, Jim Hall, Tom Harrell, Roy Hargrove, Larry Goldings, Maceo Parker, Lee Konitz i Eric Alexander, per exemple.
Fins el moment, Bernstein ha grabat quatre àlbums com a líder: Somenthing Burning, disc de debut amb el legendari baterista Jimmy Cobb, el 1993; Sings of Life, de 1995, on apareixien Brad Mehldau, Greg Hutchinson i Christian McBride; Brain Dance, el 1997; i Earth Tones, junt amb Larry Goldings i Bill Stewart, el 1999.

Peter Bernstein és conegut pel seu estil melòdic, molt proper al so blues, amb càlids arranjaments. La seva forma de tocar està molt influenciada per músics com Wes Montgomery, Grant Green, Kenny Burrell, Charlie Christian i Jim Hall.
Actualment, a més de ser líder del seu propi trio, se'l pot veure com a membre habitual del Jimmy Cobb's Mob, el Lou Donaldson Quartet, The Melvin Rhyne Trio, i un trio que inclou Larry Goldings i Bill Stewart. Gràcies a haver format part de la Joshua Redman's Band entre 1995 i 1997, Bernstein va poder passejar-se per gairebé tots els festivals internacionals.