Solapas principales

Danilo Pérez

Va néixer i créixer a la ciutat de Panamà. Danilo Pérez va començar la seva carrera musical als 4 anys, tocant els bongos a la banda del seu pare. Als 8 anys, Pérez ya tocava el piano, passant més tard a estudiar al Conservatori Nacional de Música de Panamà. Encara adolescent, Danilo acompanyava a vocalistes llatins coneguts, mentre composava melodies per a la ràdio.
Estudiant al Berklee College de Música de Boston, Danilo Pérez va aconseguir les beques Quincy Jones i Oscar Peterson, a més de graduar-se amb Summa Cum Laude. El 1989, Pérez va quedar semifinalista a la Thelonius Monk Competition i va ser escollit com músic de l'any per la Boston Jazz Society.
El 1987, quan encara tenia 20 anys, a Danilo Pérez li van demanar fer una gira amb John Hendricks i, des de llavors, ha tocat amb una selecció important d'artistes, com George Benson, Clark Terry, Terrence Blanchard, Branford Marsalis i Claudio Roditi. També ha format part de la banda de Paquito D'Rivera i la Dizzy Gillespie's United Nation Orchestra, l'aclamat conjunt que s'ha guanyat a les audiències als cinc continents.
A Danilo se'l pot escoltar en nombroses grabacions, com a 'Tico, Tico', amb Paquito D'Rivera; 'Slow Fire', amb Claudio Roditi; i 'Dizzy Gillespie y la United Nation Orchestra: En Vivo en el Royal Festival Hall'.
Dizzy Gillespie va encarregar a Pérez que col.laborés a la partitura del Jazz Master's per a la pel.lícula 'Un invierno en Lisboa', i també es va encarregar de la banda sonora junt Mr. Gillespie, Grady Tate y George Mraz. A més d'aquests treballs, Pérez ha estat tocant amb el seu propi trio.