Pasar al contenido principal
Bio

Ray Gelato va debutar professionalment el 1982, com a membre de la banda The Chevalier Brothers, pionera en el redescubriment de la música 'Jump i Jive' dels anys 40. Aquesta banda domina l'escena de clubs de Londres a mitjans dels 80, efectuant gires per Japó , Europa i els Estats Units.
El 1988 Ray va debutar al capdavant de la seva pròpia banda The Giants of Jive', amb la que va enregistrar tres treballs: 'Giants of Jive' l’any 1989, 'A Taste of Gelato' el 1992 i 'Gelato Expresso' el 1993. La banda va actuar amb èxit en els més prestigiosos festivals de jazz europeus, com Niza, Crest, Edimburg, Molde, San Sebastián, Umbria, Bayonne, etc. A més l'enorme qualitat visual del grup els ha obert les portes de la televisió comercial, apareixent a programes com el London Weekend o el ORTF de la BBC.

El 1995 Ray refà l'orquestra, re-batejada com The Ray Gelato Giants, incorporant a solistes de tall més jazzístic, com el saxofonista i arranjador Al Nichols. Al capdavant d’aquest grup enregistra 'The Full Flavor', potser el seu treball més aconseguit, i s’embarca en una amplia gira pel circuit de festivals de Jazz europeus, participant entre d’altres, al Festival de Vitoria-Gasteiz.

L’ampli só de saxo tenor de Ray, basat en els de Ike Quebec i Il·linois Jacquet, unit a l’estil com a cantant derivat de Louis Prima i Louis Armstrong , i a les seves habilitats com a showman, aprofitant els magnífics arranjaments escrits especialment per la banda, fan d’aquest grup un dels més dinàmics del panorama Swing dels nostres dies.

Febrer 2002

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
37 Festival Jazz Terrassa

Ray Gelato & The Enforcers

Icon date
Data
Icon location
Espai
Parc Vallparadís
Color de fons
Àmbit
Temporada Estable 14/15

Ray Gelato Quartet

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava