Solapas principales

Últims concerts

Ray Gelato

Ray Gelato va debutar professionalment el 1982, com a membre de la banda The Chevalier Brothers, pionera en el redescubriment de la música 'Jump i Jive' dels anys 40. Aquesta banda domina l'escena de clubs de Londres a mitjans dels 80, efectuant gires per Japó , Europa i els Estats Units.
El 1988 Ray va debutar al capdavant de la seva pròpia banda The Giants of Jive', amb la que va enregistrar tres treballs: 'Giants of Jive' l’any 1989, 'A Taste of Gelato' el 1992 i 'Gelato Expresso' el 1993. La banda va actuar amb èxit en els més prestigiosos festivals de jazz europeus, com Niza, Crest, Edimburg, Molde, San Sebastián, Umbria, Bayonne, etc. A més l'enorme qualitat visual del grup els ha obert les portes de la televisió comercial, apareixent a programes com el London Weekend o el ORTF de la BBC.

El 1995 Ray refà l'orquestra, re-batejada com The Ray Gelato Giants, incorporant a solistes de tall més jazzístic, com el saxofonista i arranjador Al Nichols. Al capdavant d’aquest grup enregistra 'The Full Flavor', potser el seu treball més aconseguit, i s’embarca en una amplia gira pel circuit de festivals de Jazz europeus, participant entre d’altres, al Festival de Vitoria-Gasteiz.

L’ampli só de saxo tenor de Ray, basat en els de Ike Quebec i Il·linois Jacquet, unit a l’estil com a cantant derivat de Louis Prima i Louis Armstrong , i a les seves habilitats com a showman, aprofitant els magnífics arranjaments escrits especialment per la banda, fan d’aquest grup un dels més dinàmics del panorama Swing dels nostres dies.

Febrer 2002