Solapas principales

Fabio Miano

Piano.
Neix a Brindisi, Itàlia. Comença a estudiar al Royal Toronto Conservatory de Canada als vuit anys. Quan tenia dotze la seva família es trasllada a Brussel·les on comença a estudiar amb Paul Lambert.
Al 1975, torna a Montreal per continuar els seus estudis musicals a la Concordia University, acabant la seva llicenciatura al 1979. Entre 1975 i el 79 actua regularment amb el Collin Beggins Quintet, i comença a liderar el seu propi trio.
Al 79 es trasllada a España, actuant a diferents clubs i festivals per tot el país. Al 83 li ofereixen una plaça de professor a la Universitat de Bologna, per un programa cultural. Actua regularment entre 1983 i 1985 per España, Itàlia i Portugal, acompanyant a músics com Steve Lacy, i Bobby Watson, i destacats músics de l’escena italiana.
Al 89 torna al Canadà per crear el seu propi sextet, i continuar amb el seu propi trio. Al 92 torna a España per prendre residència a Alacant, i comença a col·laborar en gravacions de diversos artistes nacionals i internacionals fins al dia d’avui. És versàtil i sempre intenta mantenir la seva formació de trio en peu, per poder acompanyar a altres bandes.
Com a líder, ha publicat recentment 'Fabio Miano Septet - A Tribute to Duke Pearson' (Xabia Jazz 001), un treball que va ser premiat com a millor disc de jazz a Espanya l'any 2002 per la prestigiosa revista Cuadernos de Jazz.

Octubre 2004