Solapas principales

Matthew Simon

Neix a Long Beach, California. Ha cursat estudis a 'The Berklee School of Music'.
Arriba a Espanya al 1975. Va formar part del mític grup 'Música Urbana'. Des d'aleshores ha treballat amb figures nacionals i internacionals com Cèlia Cruz i Tito Puente, Al Cohn, Manel Camp, Tete Montoliu, Jerry Lewis, Dianne Warwick, Natalie Cole, Jack McDuff, Orange Then Blue, José Carreras, Julio Iglesias, Orquestra Ciutat de Barcelona, Dave Liebman i molts d'altres.
Ha estat votat trompetista solista pels concursos de composició de Jazz del SGAE de 1992, 1993, 1994 i 1996, acompanyant a músics com Larry Monros o Michael Camilo. Va gravar les fanfàrries d'obertura pels Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona. Ha rebut el premi com a millor trompetista solista de Jazz per l'Associació de Músics de Jazz de Catalunya (1993). Va fer la gira d'estiu 'El gusto es Nuestro' amb Joan Manel Serrat, Ana Belén, Víctor Manuel i Miguel Rios (1996). Ha gravat nombrosos espots publicitaris per televisió i ràdio.

Actualment és membre de l'Orquetra de Cambra del Teatre Lliure, el grup de jazz 'Transatlàntic' (primer premi millor disc de Jazz d'Espanya 1989), el grup de jazz-rock 'Natural Energy', el 'Carles Benavent-J.A. Amargós Grup', el 'Max Sunyer Septeto', el grup d'acid-jazz 'Prices of Time', el seu propi quintet amb el pianista Manel Camp i és professor de trompeta i improvisació a la Fundació Aula de Música de Barcelona.