Pasar al contenido principal
Bio

Xavier Algans neix a Figueres el 1966. Inicia els seus estudis de piano i solfeig al Casino Menestral, a la seva ciutat natal, amb Camil.la Lloret. Posteriorment estudia piano al Conservatori del Liceu amb Anna Mª Cardona. Es en aquest Conservatori on obté el títol professional de Solfeig i Piano. Paral.lelament estudia música moderna i jazz al Taller de Músics de Barcelona; piano amb Agustí Fernandez i Toni-Olaf Sabater i combo amb Jordi Rossy,Ramon Cardo i Zè Eduardo.

El 1999 participa en la formació del quintet de jazz "Afro Blue" amb qui ha enregistrat tres discos: "Semibolero en famenor" (Satchmo Jazz Records,2003); "3x4=34?" (Discmedi Blau,2006) i "Brut & Nature" (Quadrant Records,2009).

Des del 2001 és el pianista de la Big Band Jazz Terrassa amb qui ha actuat a diferents festivals de jazz del país (entre d´altres músics convidats amb Frank Foster,Frank Wess, Slide Hampton,Barbara Morrison,Ed Neumeister,etz.) Amb aquesta big band enregistra el disc "What's Goin'On?" (Temps Record,2005) amb la cantant Judy Niemack.

Participa,sota la batuta d´Oscar Font,en la creació dels Fu-Manchú Jazz Servants (una banda de tribut a l´orquestra de Fletcher Henderson). Amb aquesta banda enregistra el disc "Shanghai Shuffle" (Fresh Sound Records,2005).

Des del 1995 treballa com a pianista/director musical a l´Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Darrerament ha participat en l'espectacle de poesia i cançó "La noche es propicia" amb poemes de José Agustín Goytisolo i música de Carles Margarit,i també en l'espectacle "No era lluny ni difícil",amb poemes de Joan Margarit i música de Carles Margarit.

Febrer 2012

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
43 Festival Jazz Terrassa
Promoció
"Jazz al Parc"

John Dubuclet's Newbop Jazz Sextet

Icon date
Data
Icon location
Espai
Masia Freixa. Parc Sant Jordi
Color de fons
Àmbit
43 Festival Jazz Terrassa
Promoció
El concert previst a la plaça Rector Homs se celebrarà a la Nova Jazz Cava a causa de la previsió de pluja

Susana Sheiman Quartet "Carmen McRae Legacy"

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons
Àmbit
43 Festival Jazz Terrassa

Glosajazz a Terrassa

Icon date
Data
Icon location
Espai
Amics de Les Arts (Sala Joaquim Cardellach)
Color de fons