Solapas principales

Miquel Carol

Últims concerts

Julian Vaughn

St.Louis, Missouri, USA, 26 de Novembre de 1956. Va realitzar els seus estudis de bateria amb Charlie Persip de Jazzmobile, Mike Lauren del Percussion Center (Nova York), Allan Dawson del Berklee College of Music (Boston) i Glenn Wright del Casa Conservatorio (St. Louis). Inicia la seva carrera musical amb Albert King, al que acompanya durant tres anys. Acompanya a B.B: King durant any i mig. Toca també amb Otis Rush i James Cotton. A Nova York estudia amb Mike Lauren del Percussion Center i s'interessa per 'una fusió coherent de blues i jazz sense perdre res de feeling'.

Coneix a Johnny Copeland i participa en els seus primers tres discs per a Rounder Records, premiats en el Grand Prix du Disque i el W.C. Handy. L´ acompanya en les seves gires per Europa i USA. A Nova York toca amb el grup de funky Defunkt i participa en experiències de fusió amb Arthur Blythe, George Adams i Lester Bowie. Toca amb Luther Johnson Jr. A.C. Reed, Big Walter Horton i acompanya a Maurice Vaugn en la gira europea del Chicago Blues Festival de 1985. Al 1986 acompanya per Europa a Melvin Taylor, les cantants Adrianne West i Patti Labelle, el saxofonista A.C. Reed i al quartet del pianista francès de jazz Jean Luc Vallet. Al 1986 s´instala a Barcelona, a on imparteix classes de percussió en el Aula de Jazz. Enyorant el blues i el feeling, s´incorpora el 1987 a Big Chief.
Des d’aleshores molts han estat els seus projectes i aparicions en diversos escenaris. Forma part de bandes com Prince of Times, Steve de Swart Blues Band o el seu projecte propi, Visiones. Alhora és un músic molt sol·licitat pels intèrprets internacionals que arriben al País.

Febrer 2001