Pasar al contenido principal
Bio

(Molins de Rei, Barcelona, 1968) Piano
Va compaginar els seus estudis clàssics amb els de jazz a l'escola Zeleste i al Taller de Músics. Ha assistit a diversos seminaris i cursos internacionals, on ha rebut classes, entre d'altres, de músics com Dave Liebman, Mulgrew Miller, John Abercrombie, Ed Thigpen, Tete Montoliu, Kurt Rosenwinkel o Brad Mehldau.
Ha estat professor a diverses escoles, com els conservatoris de Cervera i Igualada, el Taller de Músics de Barcelona (on és coordinador de l'Àrea de Conjunt Instrumental) o l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Com a intèrpret, a part de liderar el seu trio i de formar part de grups com Alguímia o Carme Canela Quartet, ha actuat amb solistes com Dick Oatts, Don Braden, James Moody, Jean Toussaint, Bill McHenry, Joe Magnarelli, Peter King o Deborah Carter a festivals i mostres internacionals de jazz i a nombrosos clubs i auditoris, tant a Catalunya com a diversos països d'Europa.
Com a compositor ha estat finalista del premi SGAE 1993 de composició de jazz amb el tema "La cara oculta (Per què no?)", ha musicat una sèrie de curts per a cinema en l'espectacle "8/8: Les altres visions" (27è Festival Internacional de Jazz de Barcelona, novembre de 1995) i ha compost la música de l'obra de teatre "Històries d'amor", de Toni Cabré, estrenada al Teatre Nacional de Catalunya (setembre de 2000). També ha aportat temes originals a la major part dels grups amb els quals ha participat com a intèrpret, alguns dels quals han estat enregistrats a discos d'altres grups, com ara "Sal S.A.", per la Big Latin Band, "For Brad", per Deborah Carter, o "La Broma", per Cats Quartet.
Ha estat guardonat amb diversos premis, com el de la Primera Mostra de Jazz per a Joves (1993); el de millor CD de l'any 1995 de l'AMJC (Associació de Músics de Jazz de Catalunya), amb "Son Song" de Joan Monné Trio; el de Disc Català de l'Any 1996 de Ràdio 4, amb "Introducing" de Carme Canela; el de Disc Català Jove de l'Any 1997, amb "U" d'Alguímia i el de millor intèrpret de piano de l'any 2000 de l'AMJC.
Fora de l'àmbit del jazz, ha participat en diversos programes de televisió, ha compost música per a teatre i ha actuat amb formacions com l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, l'Orquestra Simfònica de València o l'OBC, així com amb artistes com Donna Hightower, Raimon, Ia i Batiste, Lucrecia, Nina o Ute Lemper.
Entre la seva discografia es podrien destacar "Son Song" i "Mireia", amb Joan Monné Trio; "Introducing" i "Iris", amb Carme Canela; "U", "Dos" i "Standards", amb Alguímia; "Happy", amb Joe Smith i Bill McHenry; i les seves col·laboracions en els discos "Cubáname", de Lucrecia, "Raimon canta Espriu", de Raimon, o "Quan somniïs fes-ho amb mi" i "20 anys i una nit", de Nina.

Març 2006

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
Temporada Estable 23/24

Héctor Floría 5tet "Phanerozoic"

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons
tickets
Precio
10,50 €
Àmbit
43 Festival Jazz Terrassa
Promoció
Inauguració 43 Festival Jazz Terrassa!

Alba Pujals Sextet "Apologia"

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons
tickets