Pasar al contenido principal
Bio

Amadeu Casas, músic barceloní, d'una dilatada trajectòria dins del terreny del Blues, ha participat en els projectes més ambiciosos del Blues a casa nostra, com ho demostra haver estat membre fundador de grups de provat prestigi com: Blues Reunion, Blues Messengers, Slide Company i Tandoori Lenoir.

Conjuntament amb Big Mama, August Tharrats, Dani Nel.lo i Txell Sust, artistes amb els quals treballa habitualment, forma part del panorama del Blues més seriós a Catalunya.

Ha editat dos treballs amb el seu nom, amb composicions pròpies en català, fruit del treball amb JOSEFINA LLARGUÉS, la qual es autora de les lletres: "BLUES A GO-GO" (DiscMedi 1998) i "ESTRICTAMENT PERSONAL" (DiscMedi 2002).

Ha participat en nombroses ocasions en diferents festivals, tant de Catalunya com de fora, com per exemple: Festival de Jazz de Terrassa, Festival de Blues de Cerdanyola, Blues i Ritmes de Badalona, Festival de Jazz de Barcelona, Festival de Jazz de Getxo (Bilbao), Festival de Blues de San Juan Evangelista a Madrid, Festival de Jazz de La Bisbal, Festival de Blues de Lissieux (França), Festival Olímpic de les Arts de Barcelona, Festival de Jazz de Palma de Mallorca, Festival de Jazz de Sant Feliu de Guíxols, Semana Grande (Bilbao), Festival de Jazz de León, Festival de Blues de Roses, etc.

Ha col·laborat amb músics de la talla de: Louisiana Red, Philip Walter, Guitar Crusher, Johnny Mars, Joe "Guitar" Hugues, Hook Herrera, Julian Piper, Shirley Johnson, Eddie King, U.P. Wilson, Big Time Sarah, Mitch Woods y Jerry Portnoy.

El seu estil, fruit de la seva dedicació apassionada a l'estudi dels arrels del Blues, és una barreja de Texas, Louisiana, Chicago i Kansas. Guitarrista versàtil que pot executar en els seus concerts tant Blues rural (acústic) com Blues urbà (elèctric), sentint-se còmode en els dos estils. Quan toca acústic, les seves referències més clares són Robert Johnson, Big Bill Broonzy i Lightnin' Hopkins, i quan toca elèctric, T. Bone Walker i Freddie King.

Al marge del seu treball individual, també realitza concerts amb August Tharrats, com a duo de piano, guitarra i veu, oferint un Blues íntim i càlid, fruit de la seva col·laboració, que amb el pas del temps s’ha convertit en complicitat.

En el terreny acústic i en concerts en solitari, combina la guitarra acústica de sis i dotze cordes amb el dobro, instrument de forma similar a la guitarra però amb ressonador metàl·lic, que difícilment es pot veure als escenaris de casa nostra i que recrea els sons més autèntics del Blues rural. Últimament ha incorporat la mandolina a la seva col·lecció d'instruments acústics, donant una visió des d’un nou prisma del mon del Blues. En aquesta vessant, recentment ha fet de teloner del gran bluesman nord-americà Corey Harris.

 

DISCOGRAFIA

Harmònica Zúmel Blues Band "STRATO BLUES" (amb Loti Lewis, Carlos Segarra, Big Mama, Ricard Gili, Ricky Sabates, August Tharrats, etc.)

Blues Reunion "BLUES REUNION" (amb Víctor Uris, Big Mama, August Tharrats, etc.).

Big Mama & the Blues Messengers "BIG MAMA & THE BLUES MESSENGERS"

Big Mama & the Blues Messengers "BLUES, BLUES, BLUES"

Big Mama, Víctor Uris i Amadeu Casas, "EL BLUES DE LA INFLACIÓ"

More Strings "MORE STRINGS" (amb Agustí Mas, Jordi Bonell, Josep Mas "Kitflus").

Amadeu Casas "BLUES A GO-GO": Primer disc en solitari, que amb el nom de Blues a Go-Go, ha enregistrat, comptant amb la seva pròpia banda. També han col·laborat els membres de Tandoori Lenoir, Hook Herrera i Peter Guest.

Loti Lewis "ECHOES OF HEARTBEATS".

Big Mama "SER O NO SER"

Loti Lewis "SLICE OF LIFE"

Amadeu Casas "ESTRICTAMENT PERSONAL"

Tandoori Lenoir "TANDOORI LENOIR"

 

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
Temporada Estable 17/18

Amadeu Casas Quartet

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons