Actualitat: Octubre 2015

Jazz Vocal, Noche de Blues, Cine & Música, “Chicago Blues Piano”... todo esto y mucho más en noviembre en la Nova Jazz Cava

28 Octubre

Jazz Vocal, Noche de Blues, Cine & Música, “Chicago Blues Piano”... todo esto y mucho más en noviembre en la Nova Jazz Cava

El mes de noviembre se presenta repleto de novedades en la Nova Jazz Cava con debuts importantes para la sala. Proyectos internacionales como la actuación del cantante croata Daniel Čačija -considerado mejor joven cantante de jazz de 2013 por una institución como Downbeat-, es una de las presentaciones destacadas (viernes 6). Lo escucharemos al frente de su quinteto con el que ha lanzado ópera prima, “Lifeline”, y donde destaca la participación del músico catalán Pol Omedes a la trompeta.  Al día siguiente sábado 7 el concierto de Bobby Rodríguez acompañado del trío de su compatriota, la pianista Michele Faber actualmente residente en Cataluña,  se perfila como una ocasión imperdible. Colaborador de figuras de peso mundial como Lalo Schifrin, Quincey Jones, Diana Krall, Regina Carter, Ray Brown, Casandra Wilson, Herbie Hancock, Wynton Marsalis, Milt Jackson, Oscar Peterson, y un largo etc., el concierto en Terrassa supone el debut como a líder de Mr. Rodríguez en Europa! No olvidamos la escena catalana con las presentaciones de Decoy Quartet -Sergi Sirvent, Martí Serra, Jordi Gaspar y Ramon Prats-,  cuatro “cracks” y composiciones originales próximas al último quinteto de jazz de Miles Davis son el punto de partida (viernes 20). Y cierra las propuestas del mes la presentación del disco “Miércoles 13” de Litus (sábado 28).

 

Noche de Blues y Especial “Chicago Blues Piano”

El blues es protagonista con dos importantes debuts. Primer concierto con la presentación en Terrassa de Kirk Fletcher, ampliamente reconocido como uno de los mejores guitarristas de blues del mundo y respetado por la crítica especializada, músicos del género y aficionados. Ha sido nominado a los Blues Music Awards en cuatro ocasiones y colabora con un sin fin de grandes nombres de la escena internacional del blues (viernes 13).

Presentar en el mimo escenario dos de los representantes del piano blues de Chicago y al máximo exponente del blues y el boogie woogie nacional es un acontecimiento importante. El debut en Catalunya de Erwin Helfer, -un maestro que con más de 40 años de carrera ha forjado un estilo propi que combina los sonidos del boogie y el blues clásico con un dominio del piano fuera de lo común-, junto al cantante y pianista Barrellhouse Chuck -al que muchos recordarán por su brillante actuación en la VIII Blues & Boogie Reunion- y el incombustible Lluís Coloma como tercer hombre, apunta a triangulo pianístico dedicado al “Chicago Piano Blues” de altos vuelos (viernes 27).

 

Nuevo ciclo “Cine & Música” y los jueves Jam Session

El nuevo ciclo Cine & Música ofrece el debut en la Nova Jazz Cava de un artista de culto, el compositor y pianista Jordi Sabatés con el espectáculo “Rostres Afroamericans” (sábado 14) y la proyección de la mítica cinta de Chaplin “Tiempos Modernos” con música en directo de la formación  Fórmula Dentaria (sábado 21).

La improvisación protagoniza las “jams” las noches de los jueves en la Cava Club. Las sesiones de entrada libre proponen descubrir las nuevas formaciones de músicos noveles, destaca la participación del Taller de Músics – Escola Superior d’Estudis Musicals con la presentación de diversos combos a lo largo de la temporada, y en noviembre el liderazgo de “jazzmen” de la ciudad como Adrià Font y Enric Carreras.

 

 

Una jam session recorda el 30è aniversari del tancament de l’antiga Jazz Cava de Terrassa

27 Octubre

Lou Bennett Trio + Convidats amb Josep Ma Farràs, Joan Albert i Peer Wyboris fou el darrer concert celebrat a la Jazz Cava del carrer Sant Quirze, 22. Corria una tarda de diumenge, el 27 d’octubre de 1985, i sota el títol de “Jam Session Non Stop”, Jazz Terrassa – Club de Jazz d’Amics de les Arts i JM baixa la persiana de la mítica sala terrassenca i emblema del jazz a Catalunya. Inaugurada el mes de març de 1971 la Jazz Cava va allotjar prop de mil dues-centes activitats entre audicions, cine fòrums i concerts. Tete Montoliu es va convertir en tot un símbol del club; els músics de l’escena local com Adrià Font, Joan Albert, Josep Ma. Farràs, Josep Puigbó, Carles Benavent o Santi Arisa, entre molts més, i bandes aleshores de l’escena emergent com Blay Tritono i Música Urbana, van tenir un lloc privilegiat on desenvolupar-se. Igualment l’entorn de la Jazz Cava es convertiria en aglutinador de grups com el Modern Jazz Quintet, 800 Watts amb Josep Puigbó i Quimet Carreras, entre d’altres, o A.T.O. (Acció Tonal Oberta) amb Lluís Rambla, Cesc Tudó i Lluís Martí.  Tanmateix, el públic d’arreu del territori hi va trobar un espai ideal on descobrir i assaborir el jazz a la distància curta escoltant artistes tan importants per a la història del gènere com Sonny Stitt, Ben Webster, Joe Henderson, René Thomas, Lou Bennett, Art Farmer, Slide Hampton, Johnny Griffin o Eddie “Lockjaw” Davis.

Amb el naixement de la Nova Jazz Cava, el febrer de 1994, l’activitat principal de Jazz Terrassa es trasllada a la sala ubicada al Ptge. Tete Montoliu on actualment el dijous és dia de jam session. La del 29 d’octubre té una motivació especial pel club egarenc per la commemoració dels 30 anys del tancament de l’antiga Jazz Cava del carrer Sant Quirze. El grup capitanejat pel jove baterista Joan Casares, amb Joël González al piano i els terrassencs Oriol Vallés (trompeta) i Xavi Castillo (contrabaix), seran els encarregats de donar el tret de sortida a la sessió d’entrada lliure (22 h). 

Programa Jazz Club: escolta el reportatge especial dels 30 anys del tancament de l'antiga Jazz Cava:

www.ivoox.com/jazz-club-30-10-2015

Jazz Terrassa participa al 1er Fòrum de Jazz de França

21 Octubre

Celebrat entre el 14 i 18 d’octubre a la població d’Annecy i organitzat per l’Associació Jazz(s)Ra de Rhône – Alpes amb la col.laboració del Festival JazzContraband,   la trobada ha estat aparador del dinamisme musical de la regió amb la presentació de més d’una trentena de concerts de bandes representatives de l’escena rhônalpina, Suïssa i de les regions europees participants: Catalunya, Bade-Wurtembert i Lombardia. Conferències, taules rodones, encontres professionals, fira discogràfica i exposicions, han completat els directes d’un encontre inèdit destinat també al intercanvi d’experiències entre estudiants i professionals de jazz i músiques actuals de les regions francesa, alemanya, italiana i catalana.

La mostra de l’escena emergent europea tenia lloc a l’escenari club del Brise-Glace amb la participació de tres grups a proposta dels participants europeus del projecte Erasmus+. Threejay & Eva Fernández fou la proposta musical catalana oferta des del Taller de Músics-Escola Superior d’Estudis Musicals que alhora enfortia la delegació catalana amb la participació d’alumnat als actes celebrats. L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, els festivals vallesans de Terrassa i Granollers, Creative Arts i la direcció de música del Govern Català, completaven l’expedició catalana al Fòrum celebrat a Annecy amb un pressupost de 120.000€ i el finançament del projecte Erasmus+ de la Unió Europea.

www.forumjazz.com

Programa Jazz Club: escolta el reportatge 1r Forum de Jazz a França:

www.ivoox.com/jazz-club-23-10-2015

 

Et perdràs la Festa Inaugural?

05 Octubre

La Nova Jazz Cava obre les portes a la Temporada Estable 2015-2016 amb l’actuació especial del combinat JAZZ TERRASSA ALL STARS. La cita d’entrada lliure, el divendres 9 d’octubre a partir de les 22.30 h. on us espera la nova saba de l’escena jazzística. El trompetista Oriol Vallès, el saxofonista Jofre Alemany, el pianista Txus Costalago, el baixista Xavi Castillo i el baterista Sergi Torrejón, tots ells “Made in Terrassa”, posaran en solfa la primera part del concert.  I a la segona part de la vetllada una bona pila de músics participaran a la Jam Session que enceta una intensa temporada de música en directe amb projectes de casa i internacionals per a tots els públics. De dijous a dissabte i fins el mes de juliol vinent, us esperem a la Nova Jazz Cava on descobrir cóm sona el jazz en un espai immillorable. 

Promoción para nuevos socios!

05 Octubre

Si te gusta el jazz este es tu club. Podrás disfrutar de buenos conciertos con descuentos especiales durante la Temporada Estable y el Festival de Jazz, y si te haces socio esta temporada te regalamos una sudadera del 34 Festival de Jazz Terrassa. No te lo pienses y aprovecha las ventajas!