Primary tabs

Oriol VallèsXavi Almirall Oriol Vallès Oriol Vallès Oriol Vallès

Oriol Vallès

Oriol Vallès (Terrassa, 1993)

Nascut el 1993 en una família musical, l’Oriol acaba el Grau Professional amb Menció d’Honor el juny del 2011. Va cursar el Grau Superior a l’ESMuC, graduant-se el 2015 amb Matrícula d’Honor. Durant aquell temps a l’escola, va formar una banda anomenada Smack Dab, co-liderada el bateria Joan Casares. La banda ha tocat als clubs i festivals més importants de Catalunya (Festival Jazz Terrassa, Festival Mas i Mas, Festival de Jazz de Barcelona…). Aquesta banda va gravar el 2015 amb Jesse Davis, saxofonista de Nova Orleans.


El 2016 van enregistrar amb dos del músics de més renom d’aquí: Perico Sambeat i Toni Belenguer. En una crítica al Jazz Journal Magazine (Regne Unit), Mark Gardner va escriure: “Vallès és un trompetista vigorós que exhibeix una clara influència de Freddie Hubbard. Sense saber qui són, aquesta banda enganyaria a qualsevol, pensant que és un disc contemporani de Nova York; són així de bons. Valdrà la pena esperar com aquests músics desenvolupen les seves habilitats”.


Va finalitzar el Màster a la Manhattan School of Music l’any 2018 amb distinció Cum Laude. El juny d’aquell any va liderar un nou projecte per al festival Mas i Mas. El projecte Smack Dab es va expandir a una big band completa, l’Smack Big Dab. Va rebre l’atenció de La Vanguardia i TV3, que els va anomenar “una de les millors big bands del país”.


Com a pedagog, ha ensenyat com a professor convidat al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i també al Tenerife Jazz Camp 2019.


L’any 2020 funda el col·lectiu The Changes, plataforma per a la difusió del jazz i alhora discogràfica. El seu treball com a líder comprèn els discs The Snow (2020), More Changes (2020) i Recer (2021). Treballa regularment com a arreglista i compositor freelance.

Abril 2021