Primary tabs

Luna CohenXavier Torres-Bacchetta Luna Cohen

Últims concerts

Luna Cohen

Luna Cohen (veu) Belo Horizonte (Brasil), 1976
 
Es va traslladar del seu Brasil natal a Barcelona per acabar els estudis de Belles Arts. Així i tot, es va deixar portar per les seves inquietuds musicals i es va matricular al Taller de Músics, on va ser deixeble de Joan Chamorro i, sobretot, del vocalista Errol Woiski. Els seus primers passos com a músic professional els va fer amb el pianista Martín Ventura i el saxofonista Guim Garcia-Balasch. També va treballar amb Jorge Rossy, Marc Ayza, Abel Boquera, Enrique Oliver, José Alberto Medina i, en l'àmbit del pop-rock, amb David Brown -del grup Brazzaville- i l'arranjador i productor Carlos Delgado. Va col·laborar amb els productors de música electrònica Leo Cavallo i Dani Trujillo. El 2012 va publicar el CD Estrada do Sol (Temps Record), amb el qual va iniciar una carrera discogràfica amb molt èxit com a solista. El disc va gaudir d'un notable ressò mediàtic, aconseguint l'any 2013 el Premi Enderrock 2013 a la Millor Nova Proposta de Jazz.
Durant el 2012, Luna Cohen també va actuar a duo amb el llegendari Jayme Marques.
L'any 2014 va publicar l'àlbum Flor do Cerrado, treball que està considerat per la crítica especialitzada com una obra en la qual ha consolidat el seu llenguatge i sonoritat.
Ha col·laborat amb l'Organització Mundial de la Salut en un projecte musical per a la sensibilització i visualització de les persones afectades per la malaltia de Chagas a latinoamerica.
A la fi de 2014 va publicar l'EP "Começo do caminhar" (Temps Record), un treball a duo amb el guitarrista Jurandir Santana, amb el qual inicia un nou projecte on les arrels brasileres tenen autèntic protagonisme.
El 2015 s'ha traslladat a Londres on manté activa la seva inquietud col·laborant amb diversos músics de la capital Britànica, però seguint vinculada a diferents projectes entre Espanya, Brasil i Regne Unit.
Actualment prepara un nou disc a quartet amb músics brasilers com Jurandir Santana, Tony Cruz i Jeffe Otto, un encàrrec de la discogràfica Temps Record.