Primary tabs

Will Vinson

El saxofonista i compositor internacionalment aclamat Will Vinson, nascut a Londres el 1977, va ser un músic entusiasta des del dia en que va tenir el seu primer saxo, a l'edat de 11 anys. Va créixer a Londres, va coliderar sessions amb, entre d'altres, Stan Sultzman, Tim Garland, Andrea Vicari i altres músics de jazz del Regne Unit. Alhora va tocar en concerts de música clàssica amb una gran varietat d'orquestres al Regne Unit i a tot Europa.
Es va traslladar a Nova York el 1999, inicialment per estudiar amb en Bob Minzer i el llegendari compositor i arranjador Manny Albam. El 2001 va ser convidat per Albam a tocar en dos de les seves composicions per a orquestra i saxo alt, sota la direcció del compositor. Des de la seva arribada a Nova York, Will ha tocat i/o gravat amb Ingrid Jensen, John Benítez, Mike Stern, Bobby Sanabria, Ron Affif, Victor Lewis, Daphnis Prieto, Steve Kirby i Luis Perdomo, entre molt altres. A Nova York va cofundar VNMG, un quartet en cooperativa amb tres grans músics: Steve Newcomb, Thomas Morgan i Peter Gabis, amb els que s'han embarcat en tres gires a l'Oest d'Europa i a Austràlia.
Will és membre regular de grups liderats per Sanabria, Benítez i Kirby, i toca amb ells a multitud de concerts a Nova York, des del Birdland al Zinc Bar. També ho fa amb el seu quintet regular al llegendari 55Bar.
Quan és a Londres, Will toca regularment amb la Dean Street Underground Orchestra de Tim Garland. Després d'algunes actuacions amb aquest grup, Will va ser descrit per Jack Massarik del London Evening Standard com 'el saxofonista dels homes que pensen...el Greg Osby britànic', i John Fordham del Guardian el descriu com a un 'solo turmentós de sons bastament curtits que es converteixen en melíflues notes altes, la seva seguretat i la seva energia turmentosa recorden ocasionalment en Bobby Watson'. Will pot ser escoltat a l'últim llançament de Garland, Soho Story, a Mr. Vivo de Pedro Giraudo i en tots els llançaments de VNMG.
El Will Vinson Group, en les seves diferents formacions, incloent talents com Aaron Parks, Ingrid Jensen, Jacob Sacks, i Sandra Hempel, toca regularment a Nova York, on és el grup resident al 55 Bar. La forma de tocar el saxo de Will és d'una potència increïble i sensibilitat dramàtica, i es caracteritza per la seva manera d'imposar el so i la tècnica; influenciat per saxofonistes des de Cannonball a Chris Potter, no obstant aporta la seva pròpia visió a cada actuació. Les composicions de Will, i la manera de tocar dels seus col.legues, combinen un gran respecte per la tradició centenària del jazz amb exploracions en els reialmes de les formes contemporànies en ritme, harmonia i melodia.

Juny 2005