Primary tabs

Slide Hampton

Slide Hampton (Pittsburgh, 1932)
El trombonista de jazz, Slide Hampton, va començar la seva carrera professional cap a mitjans dels anys cinquanta en diferents i magnífiques orquestres com les de Budd Johnson, Dizzy Gillespie o Lionel Hampton; també va participar entre 1957 i 1959 en l’orquestra de Maynard Ferguson com a intèrpret i com a arranjador.
Amb un estil elegant, sempre va anar a remolc en la seva època del gran trombonista Jay Jay Johnson, malgrat aquesta competència però, sempre va destacar per la qualitat dels seus arranjaments que eren d’una gran originalitat i eficàcia. En els seus grups petits els músics arribaven a sonar com una autèntica big band. Hampton, siempre va saber teixir una intricada tela de sonoritats, veus i matisos que li van proporcionar un gran prestigi com a compositor.
Als anys seixanta, en plena hegemonia del combo de jazz, va formar part dels grups del trompetista, Freddie Hubbard i del saxofonista, George Coleman. En 1968, va viatjar a Europa - on es va establir en un voluntari exili- amb l’orquestra de Woody Herman amb el que va tenir una llarga i fèrtil col·laboració. El 1979, va gravar un dels àlbums més ben valorats de la seva carrera: World of Trombones per al segell Black Lion, en el que van participar nou prestigiosos trombons, entre els quals Curtis Fuller, Steve Turre i Earl McIntyre. També cal esmentar Roots (Criss Cross Jazz Criss, 1985) i Dedicated to Diz (Telarc, 1993)
Trombonista esquerrà, de fraseig i harmonies audaces i amb una sonoritat que suavitza a vegades amb una boina com a sordina, aquest arranjador amb talent continua feliçment en actiu.

Febrer 2005

Adjunt: 
PDF icon