Primary tabs

Randy Brecker

Randy Brecker va néixer el 27 de novembre de 1945 a Philadelphia. Va estudiar trompeta clàssica a la seva ciutat natal abans d’assistir a la Universitat d’Indiana, on va estudiar teoria de Jazz amb Dave Baker i va tocar amb la Big Band que va guanyar el primer premi d’estudiants al Festival de Jazz de Notre Dame. Durant una gira per Europa amb la seva banda, va decidir abandonar la universitat i viatjar uns mesos, abans d’instal.lar-se definitivament a Nova York, on va estar tocant amb Blood, Sweat and Tears al 1967.
Amb una orientació jazzística més forta que la resta de la banda, va tocar amb Horace Silver’s Quintet entre 1968 i 1969, i va treballar amb moltes big bands, incloent-hi les liderades per Duke Pearson, Thad Jones, Joe Henderson o Frank Foster.
Al 1969, Brecker i el seu germà Michael van formar una banda de Jazz-Rock Dreams amb Billy Cobham. La banda no va tenir molt èxit comercial, però els dos germans estaven en constant demanda per fer enregistraments d’estudi.
Des de 1974 a 1979, Randy i Mike van formar The Brecker Brothers Band. L’estil de la banda inclou una complexa i angular melodia que es toca molt ràpid i precís per sobre dels ritmes funkis. Un dels aspectes més impressionants dels Brecker són les variades tendències estilístiques que dominen. En qualsevol context, com els mestres de Jazz fa uns anys, hom sempre pot reconèixer el seu inimitable estil, el seu intens so amb ecos de Miles Davis, Lee Morgan o Freddie Hubbard. Establerts i mimats per la crítica i el públic, els Brecker Brothers es van reunir a mitjans dels noranta, guanyant un parell de Premis Grammy amb el seu 'Out of the Loop', editat al 1994.
A partir d’aquella primera experiència amb el seu germà, Randy va liderar un grup amb la seva dona, Eliane Elias, i va continuar treballant com a músic d’estudi. Durant els anys noranta, Randy va treballar amb la recomposta Mingus Big Band, i va aparèixer a varis All Stars Combos, tocant a la majoria de festivals d’Europa, Àsia i Amèrica.

Febrer 2001