Primary tabs

Xavier Algans

Xavier Algans neix a Figueres el 1966. Inicia els seus estudis de piano i solfeig al Casino Menestral, a la seva ciutat natal, amb Camil.la Lloret. Posteriorment estudia piano al Conservatori del Liceu amb Anna Mª Cardona. Es en aquest Conservatori on obté el títol professional de Solfeig i Piano. Paral.lelament estudia música moderna i jazz al Taller de Músics de Barcelona; piano amb Agustí Fernandez i Toni-Olaf Sabater i combo amb Jordi Rossy,Ramon Cardo i Zè Eduardo.

El 1999 participa en la formació del quintet de jazz "Afro Blue" amb qui ha enregistrat tres discos: "Semibolero en famenor" (Satchmo Jazz Records,2003); "3x4=34?" (Discmedi Blau,2006) i "Brut & Nature" (Quadrant Records,2009).

Des del 2001 és el pianista de la Big Band Jazz Terrassa amb qui ha actuat a diferents festivals de jazz del país (entre d´altres músics convidats amb Frank Foster,Frank Wess, Slide Hampton,Barbara Morrison,Ed Neumeister,etz.) Amb aquesta big band enregistra el disc "What's Goin'On?" (Temps Record,2005) amb la cantant Judy Niemack.

Participa,sota la batuta d´Oscar Font,en la creació dels Fu-Manchú Jazz Servants (una banda de tribut a l´orquestra de Fletcher Henderson). Amb aquesta banda enregistra el disc "Shanghai Shuffle" (Fresh Sound Records,2005).

Des del 1995 treballa com a pianista/director musical a l´Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Darrerament ha participat en l'espectacle de poesia i cançó "La noche es propicia" amb poemes de José Agustín Goytisolo i música de Carles Margarit,i també en l'espectacle "No era lluny ni difícil",amb poemes de Joan Margarit i música de Carles Margarit.

Febrer 2012