Primary tabs

Últims concerts

Ernie Watts

El denominador comú de Rolling Stones, Whitney Houston, Smokey Robinson, Thelonious Monk, Frank Zappa, etc, és ni més ni menys que Ernie Watts. La genialitat del guanyador d'un Grammy, també s'ha deixat sentir al pop, i altres músiques, especialment amb La Philarmonich Orquestra i un lloc permanent a la Tonight Show Orquestra.
Nascut a Virginia, Watts, es va criar a Detroit fins als deu anys, quan la seva família es va traslladar a Wilmington, Delaware, on començà a estudiar música a la Junior School. Primer es va decantar pel trombó, però no era l’instrument més apropiat per ell, i el seu instructor li va penjar un saxo baríton, per incloure a Watts a la banda de l’escola. A aquesta escola, més que jazz, l’ensenyament estava decantat cap a la clàssica. Aquí comença Watts a conèixer la música clàssica.
Als setze anys, tocava amb la Orquestra Simfònica local, actuant a nombrosos recitals i concerts.
Rep una beca de la Downbeat Magazine, per ingressar a la Breklee College, de Boston, on estudia oboè, clarinet, clarinet baix i flauta.
La següent mudança de Watts, ve determinada per la gira que comença amb Buddy Rich’ Big Band, durant un any i mig.
Com a músic de sessió, es increïblement eficaç, i col.labora amb Dianna Ross, Julio Iglesias, Gladys Knight, Glenn Frey, Barbara Streisand, Neil Diamond, The Jacksons, Ray Charles. També participa al món del cinema i la televisió, amb produccions com, The Ghostbusters Tootsie, Dinastia, Cagney &lacey i Smoking Robinson’s Variety Series, Remington Steel.
A finals dels setanta, Charlie grava un àlbum per Electra/Asylum, com a membre de Friendship, amb Lee Ritenor a la guitarra. El 1982, el productor Quincy Jones, rep una trucada de Mick Jagger, que buscava un saxofonista per a la nova gira dels Stones per Estats Units. Jones va recomanar Watts, qui acabava de signar per Qwest Records. Després d’una entrevista amb Jagger i un parell de Jam Sessions, Watts, ja formava part de la banda més potent de la història del Rock, i formant part d’una de les gires més grans del rock.
Va ser durant aquest període que Watts i Quincy Jones van entrar a l’estudi plegats per gravar l’àlbum de debut de Qwest records, “Chariots of fire”. A més de dos Grammys, Watts ha estat guardonat per Los Angeles Chapter of The National Academy of Recording Arts and Sciences.
El The Ernie Watts Quartet, és un grup on la habilitat individual de cada músic, es confon amb la força general del grup. La banda formada el 1978 està formada per Joel Dibartolo al baix, Bob Leatherbarrow, a la bateria, i Pat Coil als teclats. El quartet toca regularment a la Costa Oest, i ha viatjat a Brasil per actuar al Festival de Rio de Janeiro. Watts, també ha viatjat per Brasil i Argentina com a membre de la Path Metheny Special Quartet, amb Charlie Haden i Harvey Manson.
En mig d’aquest mar d’activitat, la formació encara és molt important per a Watts. Watts ha viatjat per infinitat de escoles i instituts per tal d’oferir seminaris i masterclass.
Com el diu., "la meva veritable motivació és que jo estimo tocar música. Si algun dia el públic ja no em vol veure, tocaré sol tancat a casa".