Skip to main content
Bio

Benjamín León (Ècija 1956).

Quan era molt jove, la seva relació amb Lou Bennett i Tete Montoliu determina la seva inclinació al Jazz.

El 1975 abandona els seus estudis universitaris de psicologia per dedicar-se exclusivament a la música. Des d’aleshores, ha tocat a molts dels clubs de jazz més emblemàtics de la península: la Cova del Drac, Satchmo i Jamboree a Barcelona, la Jazz Cava de Terrassa, Balboa Jazz Club, Segundo Jazz, Clamores i Galileo Galilei a Madrid.

Ha participat al Festival Internacional de Jazz de Barcelona. A la Gran Parade du Jazz de Niça intervé com a representant d'Espanya, elegit per RTVE.Actua amb músics internacionals com la cantant Carrie Smith, el trombonista Gene “Mighty Flea” Conners, o l'organista Wild Bill Davis.

Apareix a la Gran Enciclopedia del Jazz Sarpe” com el millor organista de jazz d'Espanya i un dels millors d'Europa.

Manté durant anys un trio estable amb el trompeta Arnau Boix i el bateria Adrià Font. Ha liderat altres formacions amb músics com Dave Mitchell, Pere Soto, John Dubuclet, Joan Albert, Toni Gili, entre d'altres.

Com a pianista, encapçala el trio Swingologie amb Albert Romaní a la guitarra i Artur Regada al contrabaix. Ha col·laborat amb La Locomotora Negra en concerts i en la gravació d'un disc.

A la seva trajectòria artística ha format part de projectes no directament relacionats amb el Jazz: com a pianista de música llatina (salsa i tango) en diferents formacions i com a arranjador i músic de sessió en diverses produccions de grups i cantautors.

Benjamín León es mou entre el jazz clàssic i el bebop, amb grans reminiscències del característic estil bluesy, estil seguit pels millors organistes de jazz de tots els temps.

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
Temporada Estable 23/24
Promoció
25è Jazz a la Fresca - Cicle d'Estiu al Pati!

Benjamín León · Kike Angulo · Adrià Font

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons
tickets
Price
€18.00
Affiliate to get discount
Tipus d'entrada*
Àmbit
42 Festival Jazz Terrassa

Benjamín León Trio

Icon date
Data
Icon location
Espai
Plaça Catalunya
Color de fons
Àmbit
Temporada Estable 21/22

Benjamín León Trio

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons