Primary tabs

Miquel Carol

Últims concerts

Ed Simon

El pianista venezolà Edward Simon arriba als Estats Units amb una beca per estudiar piano clàssic. Estudia amb la concertista Susan Starr a la University of the Arts de Filadelfia i més tard assisteix a la Manhattan School of Music on estudia piano de jazz amb Harold Danko.
'L'estudi de la música clàssica per piano és molt important per mi', diu Simon. 'El piano és un instrument molt antic, s'ha de retrocedir en el temps i aprendre el que es tocava quan es va inventar el piano. Això em permet agafar un coneixement i control tècnic de l'instrument d'ençà que el jazz em permet lliberar la meva ànima mitjançant la improvització'.
El pare d´Edward, Hadsy Simon, cantava i tocava la guitarra i va ser qui va sembrar la llavor de la música en la familia, 'Solia convidar a gent' recorda Edward 'i li encantava que els seus fills toquéssin per aquesta gent'. El germà de Simon, Marlon és bateria. Ha tocat amb en Hilton Ruiz i Dave Valentin i fóu una font de constant estímul durant els primers anys de la carrera musical de Edward.
Quant va fer els 18 anys, Simon es trobava de gira i grabant amb el guitarrista Kevin Eubanks i el saxofonista Gerg Osby. Ha treballat regularment amb innovadors del jazz com Herbie Mann, Paquito D´Ribera, Bobby Hutcherson i Jerry Gonzalez. Als 19 anys, Simon es va ajuntar al grup de Bobby Watson, Horizon. Durant quatre anys realitzà varies gires i grabà amb aquest grup. En l´actualitat, Edward és membre del Terence Blanchard Quartet.
A través de les seves diverses experiències, Edward ha madurat i s´ha convertit en un nou tipus de pianista. Simon és part d´una nova generació de músics que van créixer escoltant i estudiant jazz i música llatina. Simon va quedar finalista en el Thelonius Monk Piano Competition. El seu àlbum de debut a AudioQuest "Beauty Within" ha sigut amplia i unànimament aclamat.
El estil d'Edward Simon, confiat i sutil al mateix temps, és un furor musical per expressar la seva especial sensibilitat cap a la vida. 'La meva forma de tocar és una expressió de la meva vida, de la meva personalitat. Quant estic sobre una escenari, està tot allà - les meves debilitats i els meus punts forts. Jo he crescut amb la música llatina o sigui que la meva naturalesa al tocar al piano és enèrgica. Pero una de les grans qualitats de la meva personalitat és la meva sensibilitat i aquesta sensibilitat també es reflexa fortament en la meva manera de tocar.'