Skip to main content
Bio
Durant mots anys hem pogut veure la progressió del José Luis Gutiérrez trio, a festivals de Jazz com els d’Eivissa, Salamanca, Burgos, Palma, Maia i Mirandela, a Portugal, o d’altres com el Festival de Nuevas Músicas de Valladolid i gires per la ret de teatres de Castella i Lleó, i Castella la Mancha, així com nombroses actuacions a ciutats com Soria, Santander, Gijón, La Coruña, Girona o Madrid, culminant amb el Festival de San Sebastián 98.
Recentment ha vist la llum el seu primer disc, “Núcleo”, editat per Fresh Sound New Talent, amb una gran acollida per part de crítica i públic, i nomenat com “2º millor disc de Jazz a Espanya” per Cuadernos de Jazz.
El repertori d’aquest trio, es basa en la filosofia de la música improvisada. Interpreten composicions originals de José Luis Gutiérrez, en les quals flueixen en consonància, però amb entitat pròpia, els molt diversos conceptes musicals que avui es troben més propers que mai. Així apareixen composicions eminentment jazzístiques al costat d’altres d’origen hispà, àrab, andí o un espiritual en forma d’oració, homenatge a Tete Montoliu.
És important destacar la unió especial d’aquests tres artistes, amb la que cadascú manifesta la seva creativitat personal i la seva procedència individual, enriquint el resultant comunal del grup.
Natural de Valladolid, inicia els seus estudis musicals en el conservatori d’aquesta ciutat, al temps que estudia Jazz. Es trasllada a Madrid, on ingressa en el Taller de Músicos. Més tard, rep una beca especial de l’Ayuntamiento de Valladolid, per realitzar estudis de Jazz amb Malik Yaqub (Kansas City).
Ha estat seleccionat per la Junta de Castella i Lleó en la seva activitat de “Jóvenes solistas de Jazz y Red de teatros de Castilla y León”, amb les formacions Malik Yaqub i José Luis Gutiérrez Trio i Cuarteto. També ha estat seleccionat per el Ministeri d’Assumptes Socials (INJUVE) per el “Circuito Nacional de Música Joven”. Ha actuat amb Malik Yaqub, Milestones Trio o Jorge Pardo.
Músic de vocació creativa, no dubte en endinsar-se en els més variats projectes. Així el podem veure tocant des de Música Clàssica fins a Jazz, passant per la Música Ètnica o Contemporània. És d’especial importància la seva faceta pedagògica que porta a terme tant com a professor a Zamora, com en el seu projecte de difusió de músiques modernes. Actualment s’ha consolidat com un dels més sòlids i creatius valors del Jazz estatal.

Febrer'99

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
2000. 19è FJT

Jai Jazz Banda

Icon date
Data
Icon location
Espai
Plaça Vella
Àmbit
1998. 17è FJT
Promoció
SESSIÓ GOLFA

Jai Jazz Banda

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava (Cava Club)