Noticies NJC Extra 23/24

El Premi Jazzterrasman Carles Benavent participa als Aperitius Musicals de la BCT

19 September, 2023

El proper dissabte 23 de setembre, el pati de la Biblioteca Central de Terrassa acollirà el primer dels Aperitius Musicals previstos els dissabtes al migdia. El músic Carles Benavent, farà una introducció del seu instrument i la seva vinculació en l’àmbit del jazz-rock, el flamenco-jazz o la música de fusió. El compositor barceloní farà un petit tastet musical en directe i s’obrirà una tertúlia musical entre els assistents.

Carles Benavent (1954) és un dels músics catalans de més renom internacional, gràcies, en part, a les seves col·laboracions amb artistes de la talla de Paco de Lucía, Chick Corea i Miles Davis, i a la seva dilatada carrera com a solista i col·laborador números 1 de la música flamenca.

De la seva intensa, innovadora i inabastable carrera de més de mig segle de durada també en destaca el seu pas per la llegendària banda de rock progressiu Màquina! i la mítica formació Música Urbana, més orientada cap al jazz-rock. El 2016 va rebre el Premi Jazzterrasman de la mà del Festival Jazz Terrassa.

L’entrada és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

Cartell_Carles_Benavent_23-09-23

La Nova Jazz Cava, espai col·laborador del Festival Talent

07 September, 2023

Des del pandèmic 2020, la Nova Jazz Cava s’ha mantingut com una de les seus del Festival Talent, el certamen que pretén donar visibilitat a la creació emergent dels joves músics sorgits del Taller de Músics i que representen el present i futur de l’escena del jazz, el flamenco i les músiques populars modernes. Sovint, es tracta de projectes de final de carrera d’una singularitat excepcional i que suposen el descobriment de nous artistes.

Els concerts de l’11a edició del Festival organitzat pel Taller de Músics s’estenen de juny a setembre i es despleguen per diferents sales de Barcelona i la seva àrea metropolitana. En totes les edicions, Jazz Terrassa hi ha col·laborat com a membre del tribunal.

El dilluns 18 de setembre, en un format d’una sola jornada gratuïta a la Nova Jazz Cava, s’hi podran veure dues propostes. La del saxofonista Hugo Guerrero que presentarà “Ona Cigalera”, un projecte en clau de jazz que s’inspira en la música de la Barcelona dels 70. I la del contrabaixista David Mayano - Moyo que defensarà “El Rei Cranc”, una suite de cançons basada en el serielisme, amb elements de la improvisació lliure.