Programació especial a la Nova Jazz Cava per commemorar el Dia Internacional del Jazz

  • L’any 2011 la Unesco va establir el dia 30 d’abril per celebrar el Dia Internacional del Jazz.

El Club de Jazz Terrassa fa extensible la commemoració del Dia Internacional del Jazz al llarg del darrer cap de setmana d’abril i hi dedica una Jam Session i 2 concerts amb contrastos diferents.

A banda de la Jam Session del dijous 27 a càrrec de Mireia Vidal Quartet, la Nova Jazz Cava es prepara per rebre als nous talents de l’escena parisenca, un quintet encapçalat pel trompetista Noé Codjia i el saxofonista Neil Saidi amb sonoritats actuals d’autoria pròpia centrades amb el Swing, el Bop i el Hard Bop. La formació sorgeix del col·lectiu The Zoot Collective, una iniciativa amb l’objectiu de reunir al màxim nombre de músics de la seva generació amb projectes creatius i originals.

L’altra cara de la programació, recrea precisament els orígens del Jazz. Prenent el nom de la primera composició jazzística enregistrada de la historia –Livery Stable Blues (Columbia Records, 1917) de la Original Dixieland Jazz Band-, The Livery Stable Jazz Band reivindica la tradició i recupera l’esperit d´aquell període crucial amb el llegat, l´estil i part del repertori de l´era més genuïna del Jazz.

 

El Jazz s’escampa arreu del món

L’any 2011, en la seva Conferencia General, la UNESCO va proclamar el 30 de abril como el Dia Internacional del Jazz. Aquesta jornada té com a objectiu sensibilitzar al públic en general de les virtuts de la música Jazz com a eina educativa i motor de la pau, la unitat, el diàleg i el reforç de la cooperació entre pobles.

Diversos col·lectius, sales i circuits jazzístics d’arreu han programat concerts i activitats per reivindicar i divulgar el Jazz. A casa nostra, sales com la barcelonina Milano Jazz Club o el Sunset Jazz Club de Girona han dissenyat una programació especial. En una caire més lúdic i festiu, el Passeig de Gràcia de Barcelona es prepara per rebre 6 bandes amb músics nacionals i internacionals al llarg de tot el diumenge.