Tornen els concerts en directe amb nous àlbums i la celebració del “Dia Internacional del Jazz”

Després de la Setmana Santa la música en directe torna amb noves i interessants propostes a la Nova Jazz Cava. Tots els dijous teniu cita amb les Jam Sessions que aquest abril arrenquen amb la formació egarenca JazzSpirit. Les propostes continuen setmanalment amb LM Project del saxofonista andalús Lucas Martínez, el guitarrista Roger Félez i els seus Drugos i la pianista Lídia Facerías Quartet com a proposta mensual del Taller de Músics – ESEM.

La recerca d’Èlia Bastida d’un discurs que reculli tots els aspectes que va incorporant, finalment fan camini per un sender musical propi, ric en matisos, obert i lliure d’etiquetes, però sobretot, apassionat i amb el qual aconsegueix extreure totes les possibilitats del violí. Al costat del Joan Chamorro Trio ens presenta el seu àlbum “The Magic Sound Of The Violin”. També Joan Vinyals torna a Terrassa amb Estol de Blaus, un homenatge sincer als creadors del blues, al seu art i la seva autenticitat; a un sentiment que, lluny de les parafernàlies tècniques i lluentors escèniques, s’expressa tal com raja i ens atrapa en la seva emocionant cruesa. El concert el 16 d’abril substitueix al prèviament anunciat de Fernando Brox Quartet.

Destaca la presentació del trio internacional del pianista i compositor Lluís Capdevila amb el contrabaixista grec Petros Klampanis i el baterista italià Luca Sananiello. Jazz europeu de primera amb un repertori original recollit als tres àlbums del pianista de Reus: “Diàspora” (2016), “Cinematic Ràdio”(2019) i “Etim”(2021). I des de Paris esperem la visita de Ramon Fossati que al capdavant del seu quartet català ens oferirà un bon grapat de les seves sempre creatives composicions i algun que altre estàndard. El músic de Barcelona i resident a la capital francesa des de 1989 ens delectarà amb la versatilitat, lirisme i possibilitats tímbriques que ofereix el trombó.

Molt contents d’acollir a la Nova Jazz Cava l’estrena de “Big Little Dream”, debut discogràfic com a líder de la cantant Marian Barahona. A la devoció per dos referents fonamentals: Billie Holiday i Ella Fitzgerald, s’hi sumà el desig de portar al terreny íntim del petit format alguns dels temes mítics interpretats històricament en format de big band. Ambdós punts de partida han filat un repertori de belles històries amb arranjaments subtils i on el silenci ressalta els matisos d’atmosferes sonores plenes d’emoció. Fredrik Carlquist i Ivo Oller també seran a Terrassa per a la presentació de l’àlbum del segell barceloní Swit Records.

Posem punt i final al mes d’abril amb la celebrem del “Dia Internacional del Jazz” amb els Broken Quartet & Josep M. Farràs. Compten amb un disc enregistrat on inclouen temes clàssics del cançoner jazzístic i algunes composicions del mestre de la trompeta.