Dulce pajara de juventudIvan Caño Jupiter Lion
Data: 
Saturday, 28 March, 2015 - 22:30
Tipus esdeveniment: 
Preu: 
10,00€ (taquilla)
Terrassa Música Moderna

Dulce Pájara de Juventud + Jupiter Lion

Dulce Pájara de Juventud van irrompre sense avisar fa un parell d'anys, amb el seu debut homònim i ens van deixar a tots, literalment, amb la boca oberta. Dos anys poden semblar poc temps, però aquests quatre nois han sabut treure el màxim partit, a nivell vivencial i creatiu, de l'oportunitat que aquell primer treball els va oferir.

Resulta certament difícil parlar de “Triumph”, el seu nou treball, sense caure en la grandiloqüència, però no ens portem a error: Estem davant d'un disc molt gran, de rampells, de melodies que s'allarguen fins a l'infinit sense por a avorrir l'audiència. Un disc exigent, arriscat i valent que creix i canvia a cada escolta.

Si el Triomf és posar-se al límit, Dulce Pájara de Juventud han portat la màxima fins a les seves millors conseqüències.

El nou treball dels del Baix Llobregat està carregat d’èpica en un sentit ampli; una èpica sense embuts, exigent i calculada, pensada fins al mil·límetre. Una grandesa que s'enquista i deixa després l'escolta una rara incertesa sobre el límit entre la bellesa, la foscor, l'amor i l'odi. Un pessigolleig indeterminat però tan real que gairebé es pot tocar amb els dits.

Les lloances de mitjans internacionals com The Guardian o Spin no són infundades. Després de la seva opera prima, Jupiter Lion vindran a presentar un dels millors discs del 2014, “Brighter”. El trio valencià lliura un segon treball de psicodèlia i ritme; kraut rock i post punk; jazz i tecno; foc i aire; passat i futur.
Les cançons progressen en aquest "Brighter" de manera semblant a les del seu fantàstic àlbum de debut: sempre en moviment, augmentant les cotes d'intensitat de manera magistral. Una perfecta combinació retrofuturista de psicodèlia, sons ambientals i ritmes treballats i hipnòtics (amb les dosis perfectes de múscul i imaginació), regust analògic i composicions dinàmiques i d'ampli recorregut, un deliri per als sentits.

El directe incendiari de Jupiter Lion és quelcom que s’ha de viure.

Taquilla Ticketea 10€ / Anticipada 8€