Actualitat: September 2023

El Premi Jazzterrasman Carles Benavent participa als Aperitius Musicals de la BCT

19 September

El proper dissabte 23 de setembre, el pati de la Biblioteca Central de Terrassa acollirà el primer dels Aperitius Musicals previstos els dissabtes al migdia. El músic Carles Benavent, farà una introducció del seu instrument i la seva vinculació en l’àmbit del jazz-rock, el flamenco-jazz o la música de fusió. El compositor barceloní farà un petit tastet musical en directe i s’obrirà una tertúlia musical entre els assistents.

Carles Benavent (1954) és un dels músics catalans de més renom internacional, gràcies, en part, a les seves col·laboracions amb artistes de la talla de Paco de Lucía, Chick Corea i Miles Davis, i a la seva dilatada carrera com a solista i col·laborador números 1 de la música flamenca.

De la seva intensa, innovadora i inabastable carrera de més de mig segle de durada també en destaca el seu pas per la llegendària banda de rock progressiu Màquina! i la mítica formació Música Urbana, més orientada cap al jazz-rock. El 2016 va rebre el Premi Jazzterrasman de la mà del Festival Jazz Terrassa.

L’entrada és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

Cartell_Carles_Benavent_23-09-23

El programa radiofònic “Jazz Club” assoleix les 15 temporades en antena

18 September

L’espai radiofònic dedicat al Jazz i les músiques improvisades “Jazz Club” assoleix 15 temporades consecutives en antena. El programa, conduit per la periodista Susanna Carmona, s’emet setmanalment a la Ràdio Municipal de Terrassa amb emissió els dimecres i els divendres i reemissió a diferents emissores de La Xarxa Ràdio. També es pot recuperar en format podcast.

El programa segueix l’actualitat dels directes de la cartellera de la Nova Jazz Cava amb qui manté una estreta vinculació però també centra el contingut en monogràfics, presentacions discogràfiques, noves descobertes, actuacions en viu i una agenda de concerts i festivals de l’òrbita jazzística.

El capítol que obre la nova temporada fa referència al 32è Festiva Festival de Blues Cerdanyola i el 93 aniversari de Sonny Rollins. El cos central del programa reivindica la figura de Tete Montoliu –que enguany celebraria 90 anys- amb el 33 Festival l’Hora del Jazz, el llibre “Round About Tete” de Pere Pons i el nou àlbum de Laura Simó editat per Switt Records.

Podeu escoltar-lo aquí!

La Nova Jazz Cava, espai col·laborador del Festival Talent

07 September

Des del pandèmic 2020, la Nova Jazz Cava s’ha mantingut com una de les seus del Festival Talent, el certamen que pretén donar visibilitat a la creació emergent dels joves músics sorgits del Taller de Músics i que representen el present i futur de l’escena del jazz, el flamenco i les músiques populars modernes. Sovint, es tracta de projectes de final de carrera d’una singularitat excepcional i que suposen el descobriment de nous artistes.

Els concerts de l’11a edició del Festival organitzat pel Taller de Músics s’estenen de juny a setembre i es despleguen per diferents sales de Barcelona i la seva àrea metropolitana. En totes les edicions, Jazz Terrassa hi ha col·laborat com a membre del tribunal.

El dilluns 18 de setembre, en un format d’una sola jornada gratuïta a la Nova Jazz Cava, s’hi podran veure dues propostes. La del saxofonista Hugo Guerrero que presentarà “Ona Cigalera”, un projecte en clau de jazz que s’inspira en la música de la Barcelona dels 70. I la del contrabaixista David Mayano - Moyo que defensarà “El Rei Cranc”, una suite de cançons basada en el serielisme, amb elements de la improvisació lliure.

S’exposen imatges musicals immortalitzades a la Nova Jazz Cava al Mercat de Música de Vic

06 September

El fotògraf terrassenc Xavi Almirall participa en l’exposició col·lectiva “7 de música” a través de 15 instantànies capturades a la Nova Jazz Cava, coincidint amb el 35 Mercat de Música Viva de Vic, del 13 al 16 de setembre.

Impulsada per la galeria fotogràfica 3e1 de Vic, “Terrassa viu Jazz” recull fotografies d’autoria pròpia immortalitzades durant la Temporada Estable de la Nova Jazz Cava i el Festival de Jazz Terrassa. Figures transnacionals de renom com E.C. Scott, Jeremy Pelt, Kirk Lighsey o Lev Tabackin comparteixen espai amb el talent local emergent: Alba Careta, Alba Ruiz, Oriol Valles, Rita Payés o Alba Pujals en son alguns dels protagonistes que han viatjat fins a la capital d’Osona en intercanvi inèdit entre col·lectius de grups fotogràfics.

Del 2 al 27 de setembre

Claustre de l’antiga biblioteca Joan Triadú (C/ Arquebisbe Alemany, 5 Vic)

Horaris d'exposició: De dilluns a divendres de 16h a 20h